Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Vasile Blaga cere ajutorul pedeliştilor constănţeni pentru a câştiga partidul

ro

15 Apr, 2011 08:28 550 Marime text

Secretarul general al Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a fost, aseară, prezent la Constanţa pentru a-şi prezenta moţiunea cu care se va prezenta la Convenţia Naţională din data de 14 mai, atunci când speră să câştige preşedinţia partidului. Evenimentul s-a ţinut la Teatrul „Oleg Danovski", unde au fost prezenţi aproximativ 100 de democrat-liberali constănţeni.

Întrebat dacă va urma o scindare a partidului deoarece există trei moţiuni, Blaga a precizat că acest lucru nu se va întâmpla.

„În partid nu este război, este o chestie de competiţie absolut firească atunci când este vorba despre alegerea unui lider", a precizat Blaga.

Pe de altă parte, el i-a îndemnat pe colegii săi de la Constanţa la unitate în partid.

„Din câte am observat, moţiunea mea este apreciată şi acest lucru nu poate decât să mă bucure. Eu cred că mă bucur de multă simpatie la Constanţa şi vreau să cred că fiecare om care va veni la Convenţia Naţională va avea libertatea votului", a declarat Vasile Blaga.

La rândul lui, vicepreşedintele democrat-liberal Cezar Preda, care a fost alături de Vasile Blaga la Constanţa, a declarat că susţinătorii candidaturii lui Vasile Blaga la şefia PDL cred că este nevoie de o rupere de ritm şi de alegerea unei noi conduceri a partidului la Convenţia Naţională din mai.

„Dacă cei din moţiunea lui Boc spun că trebuie să continuăm, noi cei care îl susţinem pe Vasile Blaga credem că e nevoie de o rupere de ritm, de o schimbare a conducerii, pentru recredibilizarea partidului în vederea alegerilor din 2012. Şi acest lucru este absolut necesar. Acum, dacă în cadrul Convenţiei Naţionale se va decide că este bine să continuăm aşa, vom vedea în alegerile din 2012 dacă am făcut bine sau nu", a declarat Cezar Preda.

El nu a ezitat să răspundă nici atunci când a fost întrebat despre perspectivele de a fi în tabăra învingătorilor sau a perdanţilor la Convenţia Naţională.

„Dacă este ales tot Boc preşedinte, să fie sănătos, eu nu o să plec din partid. Pentru mine nu e o luptă împotriva domnului Boc", a precizat Cezar Preda.

În ceea ce priveşte beneficiile pe care ar putea să le aibă filiala constănţeană a PDL în cazul votării moţiunii lui Vasile Blaga la Convenţia Naţională, Cezar Preda a spus că acest lucru este absolut necesar.

„Constanţa este unul dintre cele 24 de judeţe la care partidul nu a stat cu faţa în ultimii trei ani. Din păcate, noi am stat cu faţa după 2009 doar la învingători. Nimic nu e mai pe-riculos în lume decât paranoia învingătorului, care nu mai discută decât cu cei care înving", a mai afirmat Cezar Preda.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii