Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber „Tanti Nuţi“ îl loveşte pe Mazăre-n construcţii

ro

21 Apr, 2011 08:29 668 Marime text

Ministrul Elena Udrea a afirmat, în cadrul conferinţei de presă ce a avut loc ieri la Prefectura Constanţa, faptul că toate construcţiile care au fost amplasate pe plaja din Mamaia şi pe care Guvernul a fost nevoit ulterior să le demoleze, se „datorează" în special primarului Radu Mazăre.

Udrea a specificat faptul că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turis-mului nu are atribuţia de a face astfel de demolări, dar şi-a luat acest angajament pentru că primarul Constanţei a dat autorizaţii de construcţie care încălcau Legea 597/2001.

„Noi nu ar trebui să ne ocupăm de acest aspect. MDRT se ocupă de dezvoltarea turismului, nu dă autorizaţii de construcţie şi nu face demolări, dar am fost nevoiţi să procedăm aşa. Acum doi ani am făcut demolări, iar anul trecut, când a venit vara, acele clădiri au răsărit iarăşi, cu autorizaţii de la dumneavoastră domnule primar. (...)Tot ce înseamnă construcţii legale sau ilegale pe plajă se datorează domnului Mazăre care oferă autorizaţii de construcţie pentru clădiri care încalcă legea 597/2001", a declarat Elena Udrea.

În plus, Elena Udrea a menţionat faptul că aceste demolări ar fi trebuit făcute de Primărie, dar edilul Constanţei a ales să facă opus Legii puse în discuţie şi a dat şi mai multe autorizaţii de construcţie.

Uitând parcă pentru un moment care sunt condiţiile de trai din România, primarul Radu Mazăre i-a răspuns Elenei Udrea că este „pentru" a se construi cât mai mult în staţiunea Mamaia, dând exemplu statului Monte Carlo.

„Dar tot ce înseamnă construcţii mi se datorează într-adevăr mie şi sunt pentru a se construi şi voi fi atât timp cât voi fi primar. Luaţi exemplul de la Monte Carlo, acolo nu mai este loc de construcţie şi este cea mai scumpă locaţie din lume", a declarat Mazăre.

Răspunsul Elenei Udrea a fost acela că edilul poate să facă ceea ce doreşte atâta timp cât acţiunile sale se desfăşoară într-un cadru legal. „Soluţia noastră este să staţi în cadrul legii", i-a spus ministrul lui Mazăre.

Ulterior, după încheierea conferinţei de presă, Elena Udrea a afirmat faptul că şi anul acesta vor avea loc demolări pe plaja din Mamaia şi din celelalte staţiuni, dar că aceste acţiuni vor avea loc după încheierea sezonului estival pentru ca turiştii să nu fie „izgoniţi de pe plajă de buldozere".

Vizate vor fi construcţiile realizate după momentul aplicării legii în 2001 şi care se află la doi metri în direcţia mării faţă de linia de coastă şi cele situate până la 300 de metri de la aceeaşi linie în direcţia uscatului.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii