Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber L-au curtat Levski Sofia şi Rapid, dar a ajuns la Farul

ro

30 Mar, 2011 08:01 726 Marime text

Marcator în două etape consecutive, cu Ceahlăul şi la Otopeni, Denis Husein este speranţa „marinarilor". Tânărul de 21 de ani are religia creştin - ortodoxă şi locuieşte cu bunica, la Medgidia, părinţii săi fiind plecaţi în străinătate.

Denis dă iar goluri la Farul. Nu e vorba de atacantul Alibec, ajuns la Inter, ci de mijlocaşul Husein, legaţi însă prin mai multe puncte comune. Au acelaşi prenume. Sunt născuţi din mame românce şi taţi de etnie tătară. Ambii fotbalişti sunt de religie creştin-ortodoxă. Părinţii amândurora sunt despărţiţi.

Sosit la Farul în tur, pe timpul lui Ioan Sdrobiş, Husein (21 de ani) a devenit titular în retur, antrenorul Gică Butoiu, care l-a distribuit mijlocaş dreapta, punându-şi mari speranţe în el.

Născut la Medgidia, pe 13 martie 1990, Denis a început fotbalul la şase ani, în oraşul natal, primul antrenor fiind Eugen Vartic. Au urmat o altă formaţie din Medgidia şi Elpis Constanţa (la ambele pregătindu-se cu Izmir Abdulgani), după care a făcut pauză o perioadă.

Plecat la 14 ani la Istanbul, la mama sa, tânărul fotbalist nu a reuşit să-şi găsească acolo echipă, fiind nevoit să o rupă un an cu fotbalul. A revenit apoi acasă, unde a jucat la CSM Medgidia.

Calităţile sale s-au făcut repede remarcate, astfel că mai multe echipe au pus ochii pe el. Din nou ghinion însă, nicio variantă (Levski Sofia II, Academia Hagi, Rapid, FC Snagov) concretizându-se. „Cam un an din cei patru în care am jucat la CSM m-am plim-bat între aceste formaţii. La Rapid am stat două luni, antrenor era Nae Manea. Nu am reuşit să prind niciun angajament atunci, pentru că s-au cerut prea mulţi bani pe mine", dezvăluie Husein, pentru „Cuget Liber".

În cele din urmă însă, a ajuns la Farul. „Este un pas important în cariera mea. Farul a fost, este şi va fi o echipă mare. Mă bucur că joc titular. Sper să evoluez mai bine de la meci la meci. Încă se cunoaşte că am luat acea pauză de un an şi că nu am avut continuitate, dar mă pregătesc bine, pentru a mă pune la punct şi a progresa. Obiectivul Farului este evitarea retrogradării, iar cu echipa de acum, una muncitoare, unită, cu mulţi copii, cred că nu vom avea emoţii", ne-a mai spus mijlocaşul dreapta al Farului, care poate juca la fel de bine şi vârf retras.

Singur la părinţi, Denis locuieşte la Medgidia cu bunica, părinţii săi fiind plecaţi din ţară, mama în Turcia (de opt ani), tatăl în Italia (de cinci ani). Lui Husein îi place mult cum joacă Ronaldinho, iar data naşterii îi aduce noroc. Într-o zi de 13 a debutat (la 15 ani) la seniorii Medgidiei, într-un meci cu Steaua II, în care a înscris de două ori.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii