Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suplimentare de la CJC pentru RAJDP pentru drumurile din Techirghiol

ro

12 Feb, 2011 00:00 1320 Marime text
7_RAJDP_-_asfaltare.jpgRegia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa a împuşcat o suplimentare de la Consiliul Judeţean Constanţa, în subordinea căruia funcţionează.

Regia a obţinut o suplimentare de peste patru miliarde de lei vechi, mai exact de 411.637,22 lei fără TVA, la contractul privind reabilitarea şi modernizarea de drumuri în staţiunea balneoclimaterică Techirghiol. Valoarea estimată a lucrărilor suplimentare a fost de 413.006,45 lei fără TVA.
Aşa acum relatam anterior, contractul va cuprinde modernizarea şi reabilitarea infrastructurii de transport în zonă, cu asigurarea scurgerii apelor pluviale prin reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, după care se va reface structura rutieră. În total, se vor reabilita 3,861 km de străzi, se vor realiza tot atâţia kilometri de reţea de apă şi de canalizare şi se va construi şi o staţie de pompare a apelor uzate. Valoarea estimată iniţial a contractului a fost de 10.111.191,68 lei fără TVA, fiind atribuit RAJDP pentru 10.095.874,47 lei fără TVA. Potrivit SEAP, criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în care preţul a contat în procent de 75%, durata de execuţie 15%, iar garanţia acordată lucrării 10%. Precizăm că investiţia este finanţată în baza Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 2 - "Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, Domeniul Major de Intervenţie 2.1 Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane - inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură".

Proiectul nu ar coincide cu situaţia din teren

Fondurile au fost accesate de către CJC, beneficiarul fiind oraşul Techirghiol.
Pentru a afla în ce constau lucrările suplimentare l-am contactat telefonic pe directorul RAJDP, Adrian Gâmbuţeanu, însă nu a fost de găsit. Deşi nu este ordonator de credite în acest caz, primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, ne-a declarat că din informaţiile pe care le are este vorba despre faptul că proiectarea lucrărilor nu a coincis întocmai cu situaţia din teren. "Proiectul este mai vechi, fiind făcut de acum 5 - 6 ani şi, din câte am înţeles, situaţia din teren era puţin diferită de cea din proiect", ne-a declarata edilul oraşului Techirghiol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii