Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful mare, fostul vicepreşedinte PSD Firma relansată pe cazul Nemirschi blochează licitaţiile Poliţiei Române

ro

20 Oct, 2010 03:10 674 Marime text

Societatea comercială condusă de fostul vicepreşedinte al PSD, Vasile Dâncu, a contestat una dintre licitaţiile Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Aproape de sfârşitul lunii iulie 2009, Vasile Dâncu a revenit în forţă, oferind celor interesaţi un sondaj de opinie cu privire la cazul fostului ministru al Ministerului Mediului, Nicolae Nemirschi, fost viceprimar al municipiului Constanţa, cercetat pentru fals în declaraţii.

Revenind la licitaţia organizată de Poliţia Română, la sfârşitul lunii trecute, administratorul SC International Brand Consultants SRL, Ilie Ştefan, a înaintat contestaţia cu numărul 127/28.09.2010. Plângerea în cauză a fost înregistrată la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor sub nr. 34239/29.09.2010. Documentul cu pricina a fost formulat împotriva rezultatului procedurii emis de către IGPR în calitate de autoritate contractantă în procedura licitaţie deschisă cu etapă finală de licitaţie electronică organizată în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de realizare a unui studiu în populaţia generală (15 - 64 ani) privind cunoştinţele, atitudinile şi practicile referitoare la consumul de droguri".

Conform datelor puse la dispoziţie de către CNSC, International Brand Consultants a solicitat Consiliului anularea procedurii de atribuire în cauză. În baza documentelor depuse de părţi, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a luat act de renunţarea la contestaţia depusă de societatea comercială administrată de Ilie Ştefan. Site-ul www.vrajitorul.eu arată că fostul vicepreşedinte al PSD, Vasile Dâncu, este asociat unic în cadrul SC International Brand Consultants SRL. De altfel, firma sociologului Vasile Dâncu, care a mai ocupat fotoliul de ministru al Informaţiei în Cabinetul condus de Adrian Năstase, s-a relansat în luna iulie 2009, când a prezentat concluziile unui sondaj de opinie asupra cazului lui Nicolae Nemirschi, fostul ministru al Ministerului Mediului şi fost viceprimar al municipiului Constanţa.

Mulţi nu au auzit de fostul viceprimar

Pe data de 23 iunie 2009, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cercetarea lui Nemirschi pe motiv că acesta ar fi săvârşit infracţiunii de fals în declaraţii. Nu este de omis faptul că în cadrul aceluiaşi eveniment Vasile Dâncu s-a referit şi la dosarul fostului şef al Ministerului Tineretului şi Sportului. „Cazul Ridzi - 65% dintre intervievaţi au auzit de acest subiect, iar 85% dintre respondenţi au aflat aceasta de la televizor, majoritatea de la Realitatea Tv apoi de la Antena 1 şi ProTv. Despre scandalul Nemirschi, 55% dintre intervievaţi nu au auzit iar 44% ştiu despre el", a mai spus anul trecut fostul vicepreşedinte al PSD, citat la momentul respectiv de HotNews. Potrivit datelor financiare, în ultimii trei ani, SC International Brand Consultants SRL a raportat o cifră de afaceri de 30.000 de lei şi un profit brut al exerciţiului de care a depăşit cu puţin 34.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii