Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sansa lui Oprescu la Constanta Sustinatorii cu doua fete ai echipei Mazare - Nicusor

ro

01 Oct, 2009 04:44 2617 Marime text

sorin_oprescu.jpgPotrivit hărţii de susţinere a lui Sorin Oprescu postată pe www.pesurse.ro, la Constanţa ar exista un grup important de persoane care s-ar afla în relaţii cordiale cu echipa Mazăre - Constantinescu, care „caută alte tipuri de formule pentru a se impune în jocul de dominaţie locală"

Zilele trecute, pe www.pesurse.ro , se posta un document care arăta, pe fiecare judeţ în parte, susţinerea pe care i-o oferă o aripă vizibilă sau ascunsă a PSD-ului viitorului candidat la preşedinţie Sorin Oprescu, în detrimentul adversarului său, liderul PSD, Mircea Geoană.

Cercetarea în cauză a creat, se pare, probleme în rândul conducerii centrale a PSD, care are din ce în ce mai multe îndoieli că cel pe care îl susţine ar avea şanse să intre în turul doi la alegerile prezidenţiale.

Dat fiind contextul viitorului anunţ al candidaturii lui Oprescu la preşedinţie, cei de la pesurse.ro au făcut o evaluare a potenţialului adversar pesedist Geoană în confruntarea de peste două luni şi au ajuns la concluzia că, odată intrat în competiţie, Oprescu va crea probleme actualului lider al PSD.

În harta întocmită, elaboratorii mizează în principal pe sprijinul pe care îl vor oferi lui Oprescu cei înlăturaţi, marginalizaţi sau nemulţumiţi de Mircea Geoană, în număr mare şi cu o arie de influenţă semnificativă. O dată cu intrarea sa în competiţia pentru funcţia supremă în stat, Oprescu va crea destabilitate în cadrul PSD-ului şi va pune „probleme serioase datorită zonelor de influenţă şi simpatie pe care le va determina în rândul structurilor organizaţiilor judeţene". Practic, în fiecare judeţ există oameni, dar şi aleşi locali care pot aduna o masă ce poate influenţa viitorul alegerilor.

Ochii albaştri şi-au îndeplinit misiunea

În lista întocmită, Constanţa se află între două ape: se pare că în organizaţia de la malul mării există un grup semnificativ de persoane care se află „în relaţii cordiale cu administraţia Mazăre - Constantinescu, dar care caută alte tipuri de formule pentru a se impune în jocul de dominaţie locală". Potrivit argumentării aduse, respectivul grup „este sprijinit de oameni din structurile de informaţii care au trimis către Ion Iliescu, dar şi către Traian Băsescu, date despre ingineriile financiare practicate de clanul Mazăre în Constanţa, inclusiv unele al căror beneficiar ar fi fost Mircea Geoană, în schimbul susţinerii ca ministru al Mediului a lui Nicolae Nemirschi, omul de casă a lui Radu Mazăre".

La fel şi la Tulcea, se pare că Oprescu va miza pe sprijinul lui Trifon Belacurencu, înlăturat de la conducerea judeţului în favoarea lui Vladimir Mănăstireanu, protejatul financiar al lui Dan Nica. Şi la Călăraşi, Doru Ioan Tărăcilă, un apropiat al lui Octav Cozmâncă, nemulţumit cu funcţia de prefect, ar putea dezvolta o „reţea de relaţii în sprijinul lui Sorin Oprescu".

Despre toate celelalte judeţe şi sprijinul de care ar avea parte Sorin Oprescu puteţi citi în ediţia on line a cotidianului nostru www.ziuadeconstanta.ro .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 11 Oct, 2009 08:02 PNL la ora actuala are ARMA CU MICROUNDE in dotare plus sistemul de supraveghere cu termoviziune prin satelit ,cumparate de la traficantii de arme SICILIENI,care la randul lor au relatii stranse cu traficantii de arme AMERICANI. Ce este a d-lui IONEL CHIRITA,fost primar liberal al orasului Harsova de Constanta este si a partidului PNL din intreaga ROMANIA.Acest domn IONEL CHIRITA spera sa CAPETE o functie in GUVERNUL Romaniei,impins de la spate de nevasta-sa, NICOLETA CHIRITA ,asistenta GINECOLOG, NEBUNA care trebuie dusa la PALAZU,"casa de nebuni".
  • surmelis argentina pusa 01 Oct, 2009 16:06 In viitorul apropiat, o sa se afle adevarata fadza, a ofticosului si periculosului de moarte partid PNL.Chiar asa! Sa-mi moara "dublura",ca-i PNL-ista.
  • SURMELIS 01 Oct, 2009 10:53 Sa mori tu! Chiar asa???
  • surmelis argentina pusa 01 Oct, 2009 07:35 Primul partid care are o aripa ascunsa este PNL-ul si care a devenit CEL MAI PERICULOS pentru politica actuala.