Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poziţia Harborside despre lucrările de pe strada Traian

ro

26 Feb, 2011 00:00 2614 Marime text
8_Traian_-_lucrari_strada_traian.jpgDupă ce în urmă cu trei zile directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Christian Gigi Chiru, anunţa că au fost reluate lucrările de consolidare a zidului de sprijin a străzii Traian, ieri, pe adresa redacţiei a fost transmis un punct de vedere cu precizări legate de termenele de finalizare a lucrării pe care şeful IJC le-a făcut publice.

Conducerea Harborside Imobiliara SRL, prin administratorul Andrew Clive Star, cel care semnează informarea transmisă, precizează că pentru reluarea lucrărilor au fost necesare efectuarea mai multor expertize tehnice şi elaborarea proiectelor pentru lucrările dispuse prin soluţiile acestor expertize. În ceea ce priveşte termenul de 30 martie, ca termen dat pentru finalizarea lucrărilor la zidul de sprijin a străzii Traian, cei de la Harborside Imobiliara, susţin că data "se referă la realizarea unei sprijiniri a structurii executate din beton, către zidul de sprijin, de pe aliniamentul străzii Marinarilor". În plus, această sprijinire reprezintă, se pare, faza iniţială obligatorie a unui ansamblu de lucrări în această fază, cu termen de finalizare preliminar octombrie 2011. traian_-_strada_traian.jpg

Conducerea firmei neagă ceea ce directorul Chiru a susţinut în repetate rânduri, având la bază expertize tehnice, că lucrările anterioare la şantierul World Trade Center ar fi pus în pericol stabilitatea blocurilor de pe strada Traian şi a străzii Traian în sine. Informaţiile prezentate reies din expertizele tehnice efectuate de cei de la Harborside, care atestă, contrar celor spuse de IJC, că "execuţia zidului de sprijin a îmbunătăţit stabilitatea versantului, zidul de sprijin manifestând mici deplasări către blocuri şi nu către aval. În plus, blocurile de pe strada Traian şi strada Traian au suferit efectele anterioare conjugate ale mişcării solului argilos sensibil la umezeală, scurgerilor din reţele şi proiectării în perioada când Constanţa nu era considerată zonă seismică. În prezent, măsurătorile efectuate permanent la blocuri şi pe strada Traian arată o tendinţă de stabilizare a acestor tasări şi deplasări".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • strada traian 27 Feb, 2011 12:56 harborside-niste escroci mafioti cretini.doar niste idioti pot da un astfel de raspuns,in conditiile in care blocurile sunt rupte in doua din cauza lor,iar peretii apartamentelor sunt foarte crapati ! raspuns de cretini incompetenti,al caror loc este la puscarie !
  • Traian 26 Feb, 2011 09:16 Mai lasati-ne voi cei cu nume atit de sonor ca de nu-si bagau nasul cei de la inspectorat in frunt cu Chiru cred ca nici in 2020 nu ati fi dat un raspuns populatiei de pe str.Traian! Asa ca domnule Chiru verifica-isi nu ne parasi!
  • gigel 26 Feb, 2011 07:47 daca era considerata ,,zona sensibila,,pentru ce au continuat subrezirea zonei cu constructia lor faraonica ?..tendinta de stabilizare se traduce prin modificarea directiei de prabusire a blocurilor !..ca intotdeauna rapul imobiliar si crima se ingemaneaza cu incompetenta crasa !