Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă dispută în Consiliul Local PDL Medgidia - „Iordache a ascultat şi a corectat după indicaţiile PDL"

ro

22 Nov, 2010 02:08 1898 Marime text
cap_4.jpgUltima şedinţă a Consiliul Local Municipal Medgidia a constituit un nou motiv de ceartă între consilierii PDL, de o parte, şi aleşii PNL şi primarul Marian Iordache, de cealaltă.

„În data de 18 noiembrie 2010 a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia cu un punct pe ordinea de zi: «aprobarea modificării art. 2 din HCL nr. 50/2009 de aprobare a proiectului Reabilitare spaţii verzi şi parcuri în municipiul Medgidia şi a cheltuielilor eligibile, neeligibile şi conexe din cadrul proiectului», proiect ce avea termen scadent de depunere data de 22 noiembrie", se arată într-un comunicat remis redacţiei de către Biroul de presă al PDL Medgidia. Democrat-liberalii susţin că, la cea de-a treia rectificare a HCL 50/2009, Marian Iordache a prezentat tot un proiect de hotărâre cu greşeli. „Consilierii PDL l-au învăţat pe Iordache adunarea - ca să poată determina cheltuielile neeligibile ale proiectului, înmulţirea - ca să poată determina TVA-ul aferent proiectului şi gramatica - ca să înveţe să pună în acord subiectul cu predicatul. Consilierii PDL care erau întotdeauna trataţi drept «gică contra», în şedinţa CLM din 18 noiembrie au fost ascultaţi cu atenţie şi fără întreruperi de colegii lor de la PNL", se mai arată în comunicatul PDL. Pedeliştii mai adaugă că „Iordache a ascultat, a notat, a corectat proiectul de hotărâre după indicaţiile consilierilor PDL", intervenţia aleşilor PDL salvând proiectul. „(...) Medgidia poate beneficia de o investiţie care ar fi fost compromisă de incompetenţa actualei conduceri a Primăriei", încheie reprezentanţii PDL.

Iordache: „E supărare mare la PDL că se finanţează acest proiect"

Pentru a afla care au fost erorile la care fac referire pedeliştii, l-am contactat telefonic şi pe primarul Marian Iordache. Edilul ne-a declarat că proiectul supus votului Consiliului Local s-a referit la actualizarea valorii TVA, de la 19% la 24%. „O şedinţă care trebuia să dureze un minut a durat 30 din cauza consilierilor PDL. A fost nevoie de modificarea valorii TVA, care este alta decât cea de la momentul depunerii proiectului, 13 februarie 2009, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Brăila. Mâine (n.r. astăzi) se semnează acest proiect în valoare de 13 milioane de lei noi, prin care va fi reabilitat parcul central, cel din zona de nord şi din oraşul nou, dar şi două treimi din spaţiile verzi din Medgidia. E supărare mare la PDL că se finanţează acest proiect. Dacă fosta administraţie n-a fost în stare decât să cheltuiască bani din creditele de la bănci, actuala administraţie realizează proiecte", a declarat Iordache.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • medgidian 22 Nov, 2010 15:48 Dupa ce Moinescu ii corecteaza greselile pt. a fi aprobat proiectul,Iordache ,nerecunoscator ,ca de obicei,vine si vorbeste prostii. Tot ca deobicei.Pai,daca nu era corectat proiectul nu trecea mai departe ca aia nu sunt prosti ca astia de la Medgidia. D-le Dima ar trebui sa nu amesteci laptele cu cafeaua. Dintre cei doi doar unul este destept si te asigur ca nu este Iordache. Citeste blogul lui gramusteanul si ai sa vezi .Ati urmarit sedintele de consiliu? Moinescienii vin cu ...corectari pertinente dar iordachenii nu.....nu vor,ca sa nu credem noi ca ei sunt prosti. Ghinionul lor este ca sedintele sunt televizate si le mai vedem si noi.Si printre noi medgidienii mai sunt si oameni destepti.Asa ca ,lasa-l pe Iordache si iordacheni ca sunt cei mai destepti...in prostie.
  • Geppetto 22 Nov, 2010 14:04 Iordache si-a dovedit inca o data neputinta si incompetenta atunci cand ADR Braila i-a trimis la corectare, pentru a 3-a oara, un proiect. De data asta, Iordache a ascultat de consilierii PDL care stiu ce inseamna si un proiect de finantare din fonduri europene, stiu sa calculeze valoarea TVA, stiu si gramatica si aritmetica. Consilierii PNL si PSD, care sunt, de obicei, pe post de marionete care voteaza cum le dicteaza Iordache, au tacut si de data asta. Asta este nivelul lor, nu avem ce sa le facem... Doar nu putem sa-i vindem in piata, 15 la pret de 1, nu?
  • carol dima 22 Nov, 2010 04:04 este trist ca cei doi, moinescu si iordache, altfel baieti destepti, se cearta si se impung pentru prostii! ajung la concluyia ca nu sunt deosebit de destepti daca nu gasesc o cale sa colaboreze. in loc sa faca bine pentru Medgidia o darama si mai tare! noi avem nevoie de oameni constructivi nu de unii care pentru orgoliile lor sa strice tot! ei tin la Medgidia sau tin doar la ei?