Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moinescu „Voi candida. Am un proiect care poate salva Medgidia"

ro

13 Oct, 2011 01:00 2289 Marime text
cap_7.jpgCe ar fi însemnat să iau un singur leu din Primărie? Aş fi fost de mult timp legat..."

Democrat-liberalul Dumitru Moinescu trece printr-o perioadă destul de dificilă. Într-un dosar deschis încă din 2006, în care fusese achitat de două instanţe, fostul primar al Medgidiei a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare. Spune că nu este vinovat cu nimic şi că va candida din nou, în 2012, pentru a-şi convinge concetăţenii că merită să conducă Primăria. Mai mult decât atât, Moinescu reclamă faptul că dosarul în cauză a fost instrumentat politic şi că a fost condamnat pe nedrept. Ca într-o poveste de cartier, istorisirea fostului edil începe cu ameninţări, şantaj şi încercări de linşaj. La acest „tratament" spune că a fost supus între 2004 şi 2008, perioadă în care a fost primar. „De când am revenit pe funcţii publice în Medgidia, am resimţit reacţia mafiei locale, care a îmbrăcat diferite chipuri. Dacă în anul 2004 nu se aşteptau ca Medgidia să iasă de sub jugul mafioţilor alegând dreptate şi adevăr, între 2004 şi 2008 întreaga mea activitate de primar a fost sub semnul ameninţărilor, şantajului şi chiar a linşajului. De ce? Pentru că nu am făcut compromisuri cu ei, pentru că le-am oprit furturile de combustibil de la ţeava de la Castelu şi am trecut toate centralele pe gaze! Pentru că am deschis dosarele prin care începea urmărirea penală împotriva celor care au devalizat Edilmed-ul! Pentru că am retrocedat oamenilor simpli casele şi terenurile revendicate şi am tăiat tentaculele mafiei retrocedărilor condiţionate de şpagă, pentru că am spus despre Medgidia că este un oraş bogat, iar oamenii au avut curajul să ridice fruntea şi să deschidă gura! Pentru că nu am furat! Este greu de crezut acest lucru în ziua de azi, dar vă daţi seama ce ar fi însemnat să iau un singur leu din Primărie? Aş fi fost de mult timp legat...", spune Moinescu.

„Mă simt nevinovat"

Istoria dosarului său începe în 2006, cu o bătaie între două găşti, într-un club din Medgidia. Dumitru Moinescu a fost acuzat de anchetatori, alături de fostul şef al Poliţiei din localitate, Lilian Buzea, de favorizarea infractorului. Buzea a primit NUP, fostul primar a fost achitat de două ori, numai că a treia dată nu a mai fost cu noroc: a primit şase luni de închisoare cu suspendare. Moinescu a mai explicat că, pe vremea în care era primar, semnase un protocol de colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, care îi dădea dreptul să se afle la locul anchetei în cazul scandalului.

Spune că dosarul a fost instrumentat politic şi că există documente care să dovedească neimplicarea sa în acest caz. Însă, rezultatele bune pe care le-ar obţine la alegerile ce vin la anul i-ar fi speriat contracandidaţii.

Dar toate aceste probleme nu îl vor împiedica pe Dumitru Moinescu. „Mă simt nevinovat. Voi rămâne consilier local şi voi respecta mandatul pe care mi l-au dat locuitorii Medgidiei. Voi candida, pentru că am un proiect care poate salva Medgidia. Nu mă consider o victimă, pentru că nu sunt o victimă", a spus democrat-liberalul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • noi 13 Oct, 2011 06:09 Bravo domnule Moinescu!!! Nu ingenunchea in fata nimanui indiferent cine ar fi acela!! Spune lucrurilor pe nume , doar asa noi cetatenii putem sa discernem intre bine si rau.