Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Petre propune un referendum „Sunteţi de acord ca judeţul Constanţa să scape de sub influenţa echipei Mazăre-Constantinescu?" (document)

ro

15 Oct, 2011 00:23 2680 Marime text
8_referendum_02.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu se lasă.

Şeful de la CJC a transmis că în conformitate cu prevederile articolului 4 alineatele 1 şi 2 din Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 179/2011, cetăţenii cu drept de vot domiciliaţi pe raza teritorială a judeţului Constanţa sunt chemaţi la urne duminică, 6 noiembrie a.c., să se pronunţe cu Da sau Nu la întrebarea: „Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Constanţa?".

Iniţiativa social-democratului a atras imediat o reacţie din partea consilierului judeţean PDL Mihai Petre, preşedintele OTPDL. Acesta spune că referendumul „este doar un mecanism meschin de campanie electorală utilizat de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, domnul Nicuşor Constantinescu, şi de majoritatea PSD-PNL pentru a fura startul alegerilor locale pe bani publici".

Democrat-liberalul susţine că este absurd şi penibil ca instituţia administraţiei judeţene să cheme cetăţenii judeţului Constanţa pentru a răspunde la o întrebare ce ţine de domeniul ficţiunii, complet paralelă cu realitatea, mai ales că nu există niciun document oficial care să reglementeze reorganizarea teritorială a României, deci desfiinţarea administrativ-teritorială a judeţului Constanţa.

„Devine evident că domnul Nicuşor Constantinescu, susţinut de majoritatea inconştientă şi oportunistă a PSD-PNL din Consiliul Judeţean, planifică risipirea a miliarde de lei doar în baza unei discuţii publice, care nu se întemeiază pe un cadru legal adoptat de Guvernul sau de Parlamentul României.

Solicit public preşedintelui Consiliului Judeţean, dar şi majorităţii PSD-PNL, care a girat pentru adoptarea Hotărârii de Consiliu, să prezinte în mod public sursele de finanţare ale acestui referendum de campanie electorală mascată, mai ales că acestea nu au fost prevăzute în bugetul pe anul 2011", mai spune Petre.

Teama de răspuns

Consilierul judeţean readuce în atenţia opiniei publice faptul că şeful CJC a găsit resursele financiare pentru referendum, dar nu şi pentru salvarea simbolurilor locale, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" şi Clubul de handbal feminin CS „Tomis" Constanţa. „Stăruinţa cu care preşedintele Consiliului Judeţean şi majoritatea PSD-PNL doresc să organizeze referendumul împotriva aşa-zisei desfiinţări a unităţii administrativ-teritoriale - judeţul Constanţa - se justifică şi prin faptul că, printr-o posibilă reorganizare teritorială, sferele de influenţă politice ale acestora se vor prăbuşi.

Dacă totuşi domnul Nicuşor Constantinescu şi majoritatea PSD-PNL doresc să intre în campanie electorală înainte de termenul legal, le sugerez pe această cale să folosească averile proprii şi nu banii constănţenilor.

Consider că dacă acest referendum se va desfăşura din bani publici, atunci fondurile utilizate ar trebui imputate conducerii Consiliului Judeţean şi majorităţii PSD-PNL, care au votat la unison pentru adoptarea acestei hotărâri.

Nu în ultimul rând, consider că cea mai potrivită întrebare pentru un referendum judeţean ar fi: Sunteţi de acord ca judeţul Constanţa să scape de sub influenţa echipei Mazăre-Constantinescu?

Am convingerea că dacă buletinul de vot ar conţine această întrebare, un astfel de referendum nu ar mai avea loc. De teama răspunsului cetăţenilor judeţului Constanţa", se arată în comunicatul de presă semnat de Mihai Petre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • UCSEER 15 Oct, 2011 12:32 Da, dar pe cine punem in loc? Cine ne mai poate garanta ca in locul acestei gasti nu vom da de o alta gasca?
  • dan 15 Oct, 2011 05:58 n-ai nicio sansa, pungile acestora garnisite cu pui, ulei si zahar bat orice urma de moralitate, personalitate sau constiinta civica din alegatorul majoritar al acestei gasti.