Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liliana Minca ii accepta sotului vicepresedintia PC

ro

23 Feb, 2010 04:03 3852 Marime text
des_iliana.jpgCu doar câteva zile înainte de Congresul Partidului Conservator, actualul lider judeţean al formaţiunii de la malul mării, Ion Mincă, este încă indecis dacă să candideze sau nu la o funcţie de vicepreşedinte al partidului. Decizia finală va aparţine soţiei sale, Liliana Mincă. În cazul în care fostei şefe de la Loteria Română i se va da acceptul final să candideze în Parlament pentru Colegiul 19 din Bucureşti şi nu va mai candida pentru o funcţie de vicepreşedinte, atunci fostul viceprimar al Mangaliei va avea liber la candidatură.

Febra Congreselor în partidele de pe eşichierul politic pare să se încheie la sfârşitul acestei săptămâni. După un week-end zbuciumat de social democraţi, care era cât pe ce să dureze aproape cât nunţile în basme - trei zile şi trei nopţi - conservatorii încearcă şi ei, duminică, să-şi aleagă o nouă structură de conducere şi un nou lider. Asta, după ce Daniela Popa, fosta şefă a conservatorilor, şi-a dat demisia din funcţie la sfârşitul anului trecut. Reuniunea de la Braşov va aduna delegaţiile conservatorilor din toată ţara, de la Constanţa urmând a pleca aproximativ 45 de persoane.

Zvonurile vehiculate încă de la sfârşitul anului trecut, referitoare la candidatura Lilianei Mincă pentru Colegiul 19 Bucureşti din Camera Deputaţilor au fost confirmate şi de cei din structura de conducere care, analizând şansele pe care le-ar avea cu un alt pretendent, şi-au dat seama că fosta şefă a Loteriei este singura care poate aduce voturi şi locul de deputat înapoi echipei conservatoare. Dacă, la început, Liliana Mincă respingea ideea de a intra în Parlament, apreciind-o ca fiind o activitatea care trebuie desfăşurată la momentul în care nu îţi mai doreşti o viaţă activă, în ultimele două luni, planurile i s-au schimbat, iar acum priveşte poziţia la care va accede cu mai mult optimism.

Chiar dacă are cele mai multe şanse să fie nominalizată pentru a candida în Colegiul 19, nimic nu este cert până când structurile de conducere din partid nu vor decide. În cazul în care nu se va hotărî acest lucru, potrivit spuselor soţului său, există şi o alternativă, de altfel mai puţin benefică lui. „Dacă nu se va înscrie pe lista pentru Parlament, va candida pentru un post de vicepreşedinte, acelaşi pe care îl ocupă acum. În schimb, nu voi mai candida eu. Voi face acest lucru doar dacă va fi nominalizată pentru Colegiul 19", a completat liderul PC Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii