Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elvetienii doresc sa investeasca in sudul litoralului

ro

10 Aug, 2009 02:27 1142 Marime text

Ambasadorul Elveţiei în România, Livio Hürzeler, a fost prezent sâmbătă, 8 august, la Centrul de Conferinţe al Hotelului „Doina" din Neptun, unde a arătat administraţiei publice locale investiţiile pe care ţara sa doreşte să le realizeze în zonă. Acesta a declarat că statul său urmăreşte, în sudul litoralului, investiţii în domeniile sănătate, mediu, turism şi securitate.

Mai mult, el a propus realizarea unui acord de înfrăţire între municipiul Mangalia şi oraşul industrial Vevey din Elveţia. Deşi un oraş cu bază industrială puternică, Vevey s-a lansat şi în turismul cultural. Cu un caracter cosmopolit, orăşelul are chiar şi un bust al poetului român Mihai Eminescu. Ambasadorul Livio Hürzeler a propus ca relaţia de colaborare dintre cele două localităţi să debuteze cât mai recent, prin intermediul unor schimburi culturale şi sportive.

Ambasadorul Livio Hürzeler a fost interesat de potenţialul turistic al zonei, astfel încât vizita s-a încheiat cu o plimbare prin staţiuni. Acestuia i-a fost prezentată, printre altele, o investiţie de anvergură, începută în urmă cu doi ani, la Sanatoriul Balnear Mangalia. Este vorba despre proiectul de reabilitare a sistemului de producere a energiei termice prin utilizarea surselor de energie regenerabilă, cu o valoare totală de 1.051.142 euro, din care participarea elveţiană este de 776.250 euro, iar partea română contribuie cu 274.892 euro. La finalizarea acestuia, se estimează o reducere a carburanţilor clasici, deci o economie de circa 40% anual.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii