Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorii din Primărie, la judecată cu Mazăre

ro

01 Nov, 2010 00:00 6677 Marime text
proces_primarie.jpg11 funcţionari de seamă din cadrul Primăriei Constanţa, printre care şi directori ai direcţiilor, şi-au dat în judecată şeful, pe primarul Radu Mazăre, dar şi Municipiul Constanţa prin primar, pentru a obţine anularea unui act administrativ care vizează imputarea îndemnizaţiei pe care o primeau pentru faptul că făceau parte din comisia de vânzări de terenuri prin negociere directă

Dosarul nr. 14419/118/2010 a fost depus pe 26 octombrie, iar printre reclamanţi se regăsesc importante feţe din prim-planul administraţiei locale.

Lista reclamanţilor este deschisă cu şeful Constantin Babuş - director al Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat şi continuă cu Claudia Cealera - consilier juridic în cadrul Serviciului Juridic, Fulvia-Antonela Dinescu - director executiv adjunct al Direcţiei Administraţie Publică Locală, Daniela-Ramona Dospinescu - director executiv Patrimoniu, Camelia Dudaş - şefă a serviciului Urmărire şi Executare contracte, Marcela - Mariana Frigiou - şefa Direcţiei Financiare, Ion Marica - directorul executiv al Direcţiei Tehnice şi de Achiziţii, Roxana-Irina Pînzariu - şefă a serviciului juridic din cadrul Direcţiei Patrimoniu, Luiza Popa arhitect-şef al municipiului, Graţiela Rusu - şefă a Serviciului de Patrimoniu, Aurora Traşcă - şefă a Direcţiei de Gospodărire Comunală. proces_primarie_-_constantin_babus.jpg

Potrivit unor surse din Primărie, obiectul dosarului ar fi imputarea îndemnizaţiei pe care cei amintiţi mai sus o primeau de la comisia de vânzări prin negociere directă. Aceleaşi surse ne-au declarat că respectiva îndemnizaţie reprezenta 4% din preţul vânzării efectuate, suma urmând a reveni întregii comisii, după care se împărţea la numărul de membri. În cele mai multe situaţii, aceasta depăşea cu mult salariul pe care salariaţii Primăriei îl primesc lunar. Aceeaşi sursă ne-a spus că există posibilitatea să se recupereze aceste sume pe care le-au primit ca indemnizaţie în ultima vreme. Recuperările s-ar putea face prin reducerea salariului acestora pe următorii cinci ani cu 30%.

"Nu ştiu motivul pentru care s-a imputat indemnizaţia"

Am încercat să luăm legătura cu fiecare dintre cei 11 funcţionari, pentru a ne spune care este obiectul dosarului şi pentru a da detalii în legătură cu motivul pentru care s-au imputat aceste îndemnizaţii, însă doar unul dintre reclamanţi a răspuns la telefon - arhitectul-şef al municipiului, Luiza Popa. Arhitecta ne-a spus că nu ştia că s-a ajuns în instanţă cu această problemă şi că cele mai multe detalii le poate da directoarea de la Financiar, Marcela Frigioiu. "De câteva săptămâni, ne-au imputat indemnizaţia. Nu ştiu care este cuantumul acesteia şi nici motivul pentru care nu mai primim", a mai adăugat Luiza Popa, care a dat explicaţii legate de modul cum se primea acest comision. Astfel, evaluatorul unui imobil punea un preţ pe acesta, iar în cazul în care nu se plătea suma întreagă pe imobil, se negocia prelungirea termenului, dar cu perceperea unui comision. Comisionul reprezintă de fapt această indemnizaţie.

Aşa cum arătam într-un material mai vechi, din luna iunie a anului 2009, Ramona Dospinescu, şefa direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa, a câştigat, în 2008, 104.694 de lei. Dospinescu spunea la acel moment că nu ştie cu exactitate care îi este salariul de bază, dar a recunoscut că venitul notat în declaraţia de avere a soţului este cel menţionat în fişa fiscală. "La salariul de bază se adaugă procente de la comisia de vânzări. Din câte ştiu, acesta a fost 4% anul trecut. Spre exemplu, până anul trecut, am avut 50% pentru comisia pe Legea 10 şi 20% pentru Legea 18. Eu am fost în mai toate comisiile şi din această cauză am avut venitul aşa mare", susţinea Dospinescu la momentul respectiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • rita 01 Nov, 2010 14:27 CUM SE POATE CA O SALARIATA LA STAT CARE A LUT CASE SI TERENURI RETROCEDATE SA PRIMESCA DIN BANI PUBLICI 50&#xPR;OCENT PT LEGEA 10/2001??? CUM SE POATE ASA CEVA CA ATUNCI CAND TE DUCI LA BIROU TE SCOATE CU PAZA DACA AI TUPEUL SA SPUI CA NU A APLICAT CORECT LEGEA . UN SALARI DE APROAPE 10000 RONI /*LUNA DIN BANI PUBLICI ?? RUSINE DOMNULE MAZARE RUSINE .
  • L 01 Nov, 2010 13:28 in urma controlului curtii de conturi de anul acesta ptr anul 2009 s-au imputat aceste sume acordate fara a avea baza legala!!!