Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia inlocuirii lui Corbu si Zevri, discutata azi in BPN - Gheorghita Corbu „Se incearca masuri de forta si de intimidare"

ro

03 May, 2010 03:31 2540 Marime text
cap_3.jpg„Nu or să schimbe voturile din Colegiu dacă îl schimbă pe Corbu", afirmă responsabilul Colegiului uninominal nr. 2

Democrat-liberalii constănţeni, a căror înlocuire în fruntea colegiilor uninominale va fi analizată astăzi în Biroul Permanent Naţional, sunt de părere că decizia este interpretabilă, dar că înlocuirea lor nu va aduce mai multe voturi echipei actualului preşedinte interimar, Mircea Banias, chiar dacă vor fi înlocuiţi cu reprezentanţi ai echipei acestuia.

Democrat-liberalul Senol Zevri este de părere că scorul obţinut la ultimele alegeri în Colegiul uninominal nr. 2, al cărui responsabil este, a fost unul onorabil având în vedere că zona de care răspunde este considerată unul dintre fief-urile PSD. În plus, susţine Zevri, nu ar fi avut parte de prea mult sprijin din partea conducerii organizaţiei judeţene. „Eu pe Colegiul 2 nu am fost ajutat în niciun fel de organizaţia judeţeană. Am obţinut un scor de 45-46% într-un colegiu absolut roşu (n.r. pesedist)", a afirmat Zevri. Democrat-liberalul a precizat că singurii colegi de la care a primit sprijin real sunt Corina Gheorghe şi Marian Mitrea, restul „logisticii" fiind concentrată, potrivit acestuia, în Colegiul 9, al cărui preşedinte este Mircea Banias, preşedintele interimar al PDL Constanţa. Zevri a precizat că şefii instituţiilor puternice din Constanţa, ca de pildă Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Oil Terminal sau Compania Naţională a Administraţiei Canalelor Navigabile, şi-au concentrat atenţia şi resursele către Colegiul 9, al lui Banias. Reamintim localităţile care fac parte din Colegiul 2, precizând totodată, şi apartenenţa politică a primarilor: Medgidia (PNL), Tortoman (PER/pro-PSD), Siliştea (PSD), Seimeni (PNL), Pantelimon (PSD), Mihail Kogălniceanu (PSD), Crucea (PSD), Topalu (PSD), Horia (PSD), Ghindăreşti (PDL), Vulturu (PNŢCD), Saraiu (PSD), Hârşova (PDL), Ciobanu (PSD), Gârliciu (PSD).

colaj_1.jpg„Un pas spre consolidarea poziţiei lui Nicuşor Constantinescu"

La rândul său, responsabilul Colegiului nr. 3, Gheorghiţă Corbu, a precizat că şi dacă va fi înlocuit, voturile pentru alegerile interne nu se vor schimba, contrar aşteptărilor unora din partid. Totuşi, spune Corbu, înlocuirea sa şi a lui Zevri ar însemna „un pas spre consolidarea poziţiei lui Nicuşor Constantinescu pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean". El a caracterizat faptul că situaţia Colegiilor 2 şi 3 va ajunge în faţa BPN ca „măsuri de forţă şi intimidare". Corbu susţine că decizia înlocuirii sale şi a lui Zevri trebuia adoptată de BPJ, nefiind de competenţa BPN. „Mircea Banias simte că nu mai are susţinere în partid şi încearcă să o obţină de la BPN. Pune nişte oameni din BPN în dificultate", a afirmat Corbu. El a adăugat că rezultatul obţinut în colegiul său la ultimele alegeri a fost cel mai bun obţinut de PDL vreodată în această zonă, cunoscută de asemenea, ca un puternic fief al PSD. Reamintim şi localităţile Colegiului 3, precizând şi partidul din care fac parte primarii: Cernavodă (PSD), Oltina (PNL), Aliman (PSD), Rasova (PDL), Saligny (PSD), Ostrov (PSD), Lipniţa (PSD), Băneasa (PSD), Ion Corvin (PDL/pro-PSD), Adamclisi (PSD), Deleni (PSD), Dobromir (PSD), Mircea Vodă (PSD), Peştera (PSD), Cobadin (PSD), Independenţa (PSD), Chirnogeni (PSD), Ciocârlia (PSD).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Murphy 03 May, 2010 19:48 Sunt un apolitic convins.Toata tevatura aceasta, cu "influientarea" alegerilor din P.D.L.,de catre madam` UDREA, este un joc de glezne jalnic,si nimic mai mult.Argumentatie: nimeni nu poate falsifica voturile membrilor de partid de rand.In concluzie, fiecare "tabara" are obligatia sa participe si sa observe echidistant alegerile.In atentia membrilor vechi de partid(PD-isti):"- aveti mare grija, pe cine votati".Nu este posibila situatia, in care va aflati acum, cand madam` UDREA raspunde de P.D.L. CONSTANTA, de la "centru".Ati uitat ca, pana nu demult, STELIAN DUTU era vicepresedinte al P.D.? No comment!...
  • nu conteaza 03 May, 2010 16:43 s-a decis nu-l schimba pe corbu, bravo
  • ce conteaza pentru sefia PDL Constanta? 03 May, 2010 11:25 Este o pierdere pentru orasul Cernavoda schimbarea Domnului Corbu.A facut schimbari la Cernavoda,a consolidat echipa,a mobilizat membrii de partid,a adus un suflu nou.S-a schimbat mult activitatea organizatiei de cand este Domnul Corbu.S-a analizat cumva procentajul predecesorului sau,sa vada de unde a pornit si unde a ajuns.Rusine pentru cei care vor sa-l schimbe.Sa intrebe si organizatia PDL Cernavoda.Aveti grija!
  • nu conteaza 03 May, 2010 08:06 corbu chiar nu merita schimbat, a fost singurul presedinte de colegiu pe care l-am vazut in campanie zilnic la cernavoda, iar dupa ce s-a terminat campania ,l-am vazut saptamanal. ce au facut cei care au fost inaintea lui? nici macar nu stim cine au fost ca pe aici nu s-au aratat nici macar in campanii. Rusine celor care vor sa schimbe un om care a depus efort si careia i-a pasat si ii pasa de colegiu si dupa ce s-a terminat campania. nu se poate asa ceva!
  • fara nume 03 May, 2010 00:42 Dar schimbatii odata!Suntem de acord cu dumneavoastra,caci vin in zona doar pentru voturile de alegeri in partid.
  • Auzi consolidare 03 May, 2010 00:28 Hai ma Corbule lasa asta cu consolidarea ca nu tine. Tu de unde vii a?