Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum scoate Primăria afacerile private din criză Arazu Design lucrează la strada Traian în contul datornicei Arazu Construcţii?!

ro

01 Sep, 2010 01:08 1778 Marime text
cap_5.jpgDupă cum prezentam în ediţia de ieri a cotidianului nostru „vasta" experienţă a societăţii cu care autorităţile locale au decis să rezolve problema străzii Traian, dar şi legăturile pe care aceasta le are cu Valentin Preda, consilierul primarului Radu Mazăre, nu este exclus ca societatea apropiată de Arazu Design, SC Arazu Construcţii SRL, să fie în spatele lucrării şi cea care vine cu oamenii experimentaţi şi utilajele necesare

Procese_Arazu_-_groapa_Traian.jpg Firma cu care Primăria a încheiat contract pentru refacerea străzii Traian, SC Arazu Design, a decis să nu continue lucrarea după proiectul tehnic pe care l-a întocmit expertul angajat de Primărie, arhitectul Romeo Ciortan, pe motiv că societatea consideră că este prea riscant să se realizeze peretele de dren conform proiectului tehnic al acestuia.

Reamintim faptul că administrator la SC Arazu Design SRL, societate înregistrată în Negru Vodă, este Mihaela Nikitov, soţia administratorului de la SC Arazu Construcţii SRL din Constanţa, Marian Nikitov. De altfel, chiar unul din reprezentanţii SCIL Confort Urban, Mugurel Voineagu, ne declara în urmă cu câteva zile că perioada de când e deschisă o firmă nu este direct proporţională cu experienţa şi cu oamenii pregătiţi pe care îi poate avea.

Unul dintre aspectele care poate argumenta ideea potrivit căreia SC Arazu Construcţii SRL ar fi în spatele SC Arazu Design SRL ar fi acela că firmei „mame" i-a fost cerută insolvenţa, la sfârşitul lunii iulie, şi că mai multe firme şi două bănci au chemat în instanţă societatea pentru a debite pe care nu le-a achitat.

Aşa cum sunt prezentate datele publicate pe portalul Tribunalului Constanţa, SC C & C Consaco SR cere în instanţă insolvenţa firmei, termenul la care se va decide ce se va întâmpla cu societatea fiind 22 octombrie. De altfel, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 5216 din data de 30 iunie 2010 a fost publicată hotărârea emisă în cadrul procedurii de insolvenţă, conform Legii nr.85/2006 privind procedura insolvenţei pentru SC Arazu Construcţii SRL.

În 2009, în octombrie, societatea era chemată în instanţă, potrivit dosarului nr. 30805/212/2009 de Citibank Europe Ple, Dublin - Sucursala România, pentru a-şi recâştiga sumele pe care soţii Nichitov, Mădălina şi Marian, prin Arazu Construcţii, le datorau societăţii. De asemenea, societatea a fost terţ poprit (formă a executării silite prin care se aduce la îndeplinire dispozitivul unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă şi investită cu formula executorie, prin care se realizează urmărirea unor sume de bani datorate de debitor, creditorului) în dosarul deschis la Judecătoria Sinaia din Prahova, în 18 august 2009, în care creditorul era Vital Cooperativa de Credit Câmpina OC şi debitorul Gabriel Claudiu Tomescu, care avea drept cauză validarea propririi. SC Arazu Construcţii are debite, aşa cum se arată potrivit dosarului nr. 19887/212/2009, şi la Banca Transilvania SA Sucursala Constanţa.

Arazu Construcţii mai este chemată în instanţă, la Judecătoria Constanţa, pentru somaţii de plată, de SC Gregor Company SRL, în dosarul nr. 21059/212/2010 şi de SC C & C Consaco SRL, prin dosarul 6264/118/2009, care solicită aplicarea procedurii de insolvenţă.

În ceea ce priveşte SC Arazu Design SRL, şi această firmă a fost chemată în instanţă, printr-un dosar înregistrat pe 6 aprilie, nr. 1115/254/2010, privind o somaţie de plată, de către SC Geva Comimpex 2000 SRL. La soluţia dată de instanţă a fost anulată cererea formulată de creditoare în contradictoriu cu debitoarea SC Arazu Design SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii