Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNSC a anulat licitatia pentru construirea gradinitei din Lazu

ro

12 Dec, 2009 01:21 1099 Marime text
Licitaţiile publice sunt o binecuvântare, de cele mai multe ori, pentru o comunitate locală deoarece acest lucru înseamnă că sunt bani pentru a se construi. Procedurile de achiziţie pot deveni un coşmar pentru administraţiile locale, atunci când sunt contestate, pentru că blochează derularea proiectelor.

O astfel de contestaţie este şi cea depusă de către SC Lazăr Unique Vision SRL, din Medgidia, împotriva „fişei de date a achiziţiei şi a clarificărilor la fişa de date a achiziţiei", elaborate în cadrul procedurii de atribuire, prin cerere de oferte, a contractului de achiziţie publică „Lucrări de construire Grădiniţă cu PN sat Lazu, comuna Agigea". Societatea a contestat fişa de date a achiziţiei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor care a emis Decizia nr. 6434/C5/7765, în data de 20.11.2009.

CNSC a precizat în Decizie faptul că admite în parte contestaţia depusă de către firma din Medgidia, cu privire la restricţionarea participării prin răspunsul formulat la solicitarea de clarificări. În consecinţă, CNSC a anulat procedura de atribuire. Menţionăm că autoritatea contractantă este Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. De precizat că valoarea estimată a lucrării a fost de 1.200.000 lei, însă participanţii la deschiderea ofertelor din data de 09.11.2009 au ofertat preţuri între 632.091,85 lei şi 892.162,73 lei. La licitaţie au participat opt ofertanţi: BMG Bucovina Construct SRL, Arconi Star SA, Rovas Investment SRL, Nimada SRL, CNE Cernavodă, Toporaşul Verde SRL, Litoral Construct SA şi Vela Impex SRL. Comisia de evaluare a licitaţiei a fost alcătuită din Gabriela Mirela Toma - preşedinte, Gheorghe Ghiţă, Florenţa Gheorghe - arhitect-şef Primăria Agigea, Andrei Florina şi Oana Coravu, inspector achiziţii în cadrul Primăriei Agigea. Pe locul întâi, din punct de vedere al celui mai bun preţ, s-a clasat oferta SC Toporaşul Verde SRL, urmată, pe locul doi, de oferta SC Litoral Construct SA şi, pe locul al treilea, de cea a SC Arconi Star SA. Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu ne-a declarat că se teme ca nu cumva banii pentru această investiţie să se piardă, din cauza anulării licitaţiei, întrucât se prelungeşte termenul de începere a construirii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii