Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC va integra cetatile dobrogene in circuitul turistic

ro

10 Aug, 2009 02:27 2367 Marime text

adamclisi_monument_tropaeum.jpgConsiliul Judeţean Constanţa intenţionează să introducă în circuitul turistic cetăţile antice aflate pe teritoriul Dobrogei. Instituţia judeţeană organizează licitaţie pentru desemnarea unei firme care să furnizeze echipamentele necesare punerii în aplicare a acestui proiect.

Contractul privind furnizarea de servicii şi echipamente pentru introducerea în circuitul turistic a unor cetăţi antice dobrogene se referă concret la achiziţionarea de servicii de dezvoltare de software, de desen şi imagistică, de computere personale, scanere informatice, imprimante grafice color şi servicii de dezvoltare de software pentru editare de pagini web. Valoarea estimată a echipamentelor şi serviciilor se cifrează la 407.500 euro fără TVA. Proiectul este finanţat din fonduri europene, fiind derulat în cadrul Programului Phare CBC 2006 - RO2006/018-445.01.02.12. Procedura de achiziţie va fi licitaţia deschisă, iar criteriul de atribuire, oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic în ceea ce priveşte criteriile enunţate în caietul de sarcini.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 16 septembrie, ora 11.00. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 21 septembrie, la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, din b-dul Tomis nr. 51, începând cu ora 12.00.

Monumentul Tropaeum Traiani şi Cetatea Capidava

Printre cetăţile pe care CJC intenţionează să le integreze în circuitul turistic dobrogean se află şi Cetatea Capidava, dar şi cea de la Adamclisi, cu renumitul monument Tropaeum Traiani.

Tropaeum Traiani este un monument triumfal roman ridicat în cinstea împăratului roman Traian, între anii 106-109 d.Hr., pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor în anul 102 d.Hr.

Acesta a fost reconstituit în 1977, după unul dintre modelele ipotetice ale vechiului monument aflat în ruine. În muzeul adăpostit în interiorul acestuia se găsesc părţi din monumentul original. Tropaeum Traiani este unul dintre cel mai importante monumente antice de pe teritoriul României. La 2 km vest de monumentul triumfal a fost întemeiată de Traian cetatea romană Tropaeum Traiani, care este menţionată în inscripţii pentru prima dată ca municipiu în anul 170.

Capidava a fost un centru fortificat geto-dac, apoi cetate romană. În timpul Imperiului roman a avut un rol important pe linia de apărare a Dunării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 10 Aug, 2009 11:15 Este o initiativa perfecta pentru circuitul turistic, initiat de CJC Constanta si din care nu trebuie sa lipseasca CETATEA CARSIUM din orasul Harsova ,jud. Constanta.