Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC în exclusivitate pentru RAJDP Peste 350 de miliarde pentru asfaltarea by-pass-ului către litoral

ro

13 Sep, 2010 01:45 1732 Marime text
cap_7.jpgConsiliul Judeţean Constanţa se apucă, din proprie iniţiativă, de reabilitarea variantei de descărcare şi fluidizare a traficului spre sudul litoralului.

Este vorba, mai exact, de asfaltarea unor tronsoane de drumuri judeţene (DJ 381, DJ 308 şi DJ 391) de pe traseul DN 22C (Medgidia) - Ciocârlia de Sus - Lanurile - Mereni - DN 38 (Topraisar). Consiliul Judeţean Constanţa - autoritatea contractantă pentru această investiţie - precizează în anunţul de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice că aceste tronsoane fac parte din „Programul de reabilitare şi/sau asfaltare a drumurilor de interes judeţean şi de interes local" aprobat prin HG nr.577/1977 cu modificările şi completările ulterioare. Cu alte cuvinte, CJC speră să obţină bani pentru această investiţie din fonduri guvernamentale, numai că, la nivel naţional, s-a blocat finanţarea pentru obiectivele incluse în acest program. Asta nu a împiedicat instituţia judeţeană să organizeze o procedură de achiziţie, pe bani grei, şi să atribuie contractul prin negociere fără anunţ de participare. Justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare este aceea că: „lucrările/produsele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate".

Cine vor fi subcontractorii?!

Potrivit anunţului de atribuire, valoarea estimată a contractului a fost de 36.000.000 de lei fără TVA. Contractul a fost atribuit de către CJC Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, din subordinea CJC, la preţul de 35.984.071,08 lei fără TVA, adică pentru suma fabuloasă de aproape 360 de miliarde de lei vechi fără TVA. Înţelegerea, care va pompa bani grei în conturile regiei, a fost parafată între CJC şi RAJDP pe 28 iulie 2010. Pentru a afla cum de un contract de o asemenea valoare a fost atribuit prin negociere fără anunţ de participare, l-am contactat telefonic pe vicepreşedintele CJC, Cristian Darie. Am apucat doar să spunem ce ne-ar interesa, că vicele CJC a şi rămas fără semnal la telefon: „Alo!, alo!, alo!, nu v-aud! Sunt pe la Băneasa...", a spus el, după care am rămas în compania tonului. Am încercat să reapelăm, dar mobilul vicelui Darie „prezenta" închis. Aşadar, nu am apucat să aflăm la ce se referă „protejarea drepturilor de exclusivitate". Ale RAJDP, evident. Nu am reuşit nici să întrebăm dacă RAJDP are în plan vreun subcontractor pentru acest contract gras. De altfel, am încercat să aflăm cu ce subcontractori lucrează Regia şi în cazul altor contracte de lucrări, însă nu ni s-a răspuns nici în ziua de azi la adresele trimise RAJDP.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii