Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cismelele din judet, incluse intr-un program de reabilitare

ro

24 Aug, 2009 02:56 1096 Marime text

cjc.jpgDatorită proiectului iniţiat de vicepreşedintele CJC, Cristian Darie, sunt incluse, într-o primă fază de renovare, zece cişmele situate lângă obiective turistice

Şedinţa Consiliului Judeţean de ieri a debutat cu aprobarea acordării Trofeului „Mamaia 2009". Deşi festivalul le-a ocupat cel mai mult timp, consilierii judeţeni au supus la vot alte 40 de proiecte de hotărâre, mai mult sau mai puţin interesante pentru locuitorii judeţului.

Aleşii judeţeni au aprobat, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind preluarea unui imobil din gestiunea SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, şi transmiterea acestuia în administrarea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Agigea. În acest imobil, se va înfiinţa, potrivit conducerii Consiliului Judeţean Constanţa, un centru pentru pacienţii cu Alzheimer. Totodată, s-a aprobat şi studiul de fezabilitate pentru construirea Sălii Polivalente Constanţa, ce va fi amplasată în baza sportivă de pe Badea Cârţan.

De asemenea, consilierii judeţeni au votat şi proiectul de hotărâre privind constituirea comisiei pentru efectuarea cercetării prealabile în vederea declarării utilităţii publice de interes local pentru obiectivul „Supralărgire DC 86 Mamaia - Năvodari". Reprezentanţii CJC au precizat că drumul dintre Mamaia şi Năvodari va fi lărgit la patru benzi, adică două benzi pe sens.

O iniţiativă benefică pentru turism

Vicepreşedintele CJC, Cristian Darie, a iniţiat un proiect de hotărâre prin care a propus preluarea în administrarea instituţiei judeţene a cişmelelor din judeţ, pentru a fi reabilitate. Proiectul propus de Cristian Darie este o premieră în judeţul Constanţa şi este benefic turismului local, având în vedere că multe dintre aceste surse de apă sunt situate în apropierea unor obiective de interes turistic. Vicepreşedintele CJC a identificat până în prezent un număr de zece cişmele ce vor fi incluse în prima etapă în programul de reabilitare. Este vorba despre sursele de apă de la Cetatea Adamclisi, Mănăstirea Sfântul Apostol Filip - comuna Adamclisi, de la Mănăstirea Sfânta Teodora de la Sihla - comuna Crucea, Cariera Dumbrăveni - comuna Dumbrăveni, Cişmeaua lui Pacioagă - comuna Dobromir, Mănăstirea Deleni - comuna Deleni, Cişmeaua Cheia - comuna Grădina, cea de la Mănăstirea Sfântul Andrei - comuna Ion Corvin, cea de la Vinalcool Ostrov şi cea din Pădurea Băneasa - comuna Oltina.

Vicepreşedintele Darie a mai iniţiat şi un proiect privind aprobarea documentaţiei pentru „Eficientizarea consumului de energie termică" pentru RAJDP Constanţa.   

Un proiect de hotărâre căruia i s-au împotrivit toţi cei şase consilieri judeţeni ai PD-L prezenţi la şedinţă a fost cel privind alocarea a nu mai puţin de 200 de milioane de lei vechi Fundaţiei „Inginer Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară". Iată că, pe vreme de criză, CJC nu renunţă la alocarea unor fonduri consistente pe tot felul de evenimente care secătuiesc bugetul instituţiei, şi aşa sărăcăcios.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii