Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât ne costă să consumăm produse româneşti Nicuşor pune la bătaie un milion de euro pentru solarii

ro

26 Feb, 2011 00:00 2756 Marime text
2_salarii_cjc_-_Nicusor_Constantinescu.jpgConsiliul Judeţean Constanţa a demarat procedura de achiziţie pentru furnizarea de solarii complet echipate necesare derulării Programului "Consumăm produse româneşti".

Potrivit anunţului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), autoritatea judeţeană va încheia, în acest sens, un acord cadru pe o perioadă de patru ani, cu maxim cinci agenţi economici. Acordul cadru prevede reluarea competiţiei pentru atribuirea contractelor subsecvente, care vor fi două la număr, pe parcursul unui an. Valoarea estimată a acordului cadru este de 900.000 de euro fără TVA, adică de peste un milion de euro cu tot cu TVA. Forma juridică pe care o va lua grupul de operatori economici căruia i se va atribui contractul este asocierea legalizată, conform OUG nr. 34/2006 privind achiziţiile publice. Potrivit anunţului din SEAP, pe durata acordului cadru se preconizează că se va furniza o cantitate cuprinsă între minim 900 de solarii şi maxim 1.400 de solarii, în funcţie de preţurile rezultate prin aplicarea procedurii de achiziţie şi încadrarea în bugetul alocat şi aprobat al Programului "Consumăm produse româneşti". Garanţia de participare este în cuantum de 10.000 de lei, iar cea de bună execuţie 5% din valoarea contractului subsecvent. Reamintim că furnizarea de solarii complet echipate pentru Programul "Consumăm produse româneşti" a fost aprobată prin hotărâre a CJC. Finanţarea va fi asigurată de către Consiliul Judeţean, potrivit HCJC nr. 299/2010, al cărei iniţiator este preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.

Deschiderea ofertelor, pe 11 martie

Ofertanţii trebuie să prezinte bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi la 31 decembrie pentru anii 2007, 2008 şi 2009, vizate de organele competente, cât şi informaţii generale cu cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani. De asemenea, este necesară o declaraţie privind lucrările din ultimii trei ani, cât şi anexa cuprinzând principalele livrări. Candidaţii trebuie să mai prezinte cel puţin o comandă sau un contract pentru produse similare. Tipul procedurii este negocierea accelerată. Criteriul de atribuire ba fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic în ceea ce priveşte criteriile enunţate în caietul de sarcini, în invitaţia de a prezenta o ofertă sau de a participa la negociere sau în documentul descriptiv. Deschiderea ofertelor este programată să aibă loc pe 11 martie, începând cu ora 12.00, la sediul CJC din bulevardul Tomis nr. 51. Parteneri în proiect sunt consiliile locale care vor participa la acest program şi Camera Agricolă Judeţeană Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SUMELIS ARGENTINA PUSA 28 Feb, 2011 15:28 FOARTE BUN programul ,dar sa vedem cand si unde incepe si cum se termina , nu-i asa ???