Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cat castiga un director de institutie deconcentrata

ro

24 Feb, 2010 03:44 3634 Marime text
cap_5.jpgDintre cei cu care am stat de vorbă, cel mai mult pare să câştige directorul de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Stere Sponte, care încasează lunar pentru efortul depus 5.930 de lei. La această sumă se adaugă, uneori, un spor pentru anumite lucrări care sunt efectuate în regim de urgenţă.

Pe lângă statutul şi influenţa pe care ţi-o dă funcţia de şef peste o instituţie publică, nici salariul nu este un lucru de trecut cu vederea în momentul în care apar pretendenţii la poziţia cea mai bună din organigrama unei instituţii. Pe lista instituţiilor cu cele mai bune salarii se află şi unele în care directorii sunt remuneraţi cu salariul pe care îl primeşte un secretar de stat, 4.693 de lei. Vizaţi în acest sens sunt directorul CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Ioan Bălan, directorul Administraţiei Canalelor Navigabile, Valentin Zeicu, dar şi directorul de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, Gheorghe Şuţu. Potrivit declaraţiilor celui din urmă, salariul este unul fix, fără niciun spor ori vreo premiere.

Cel mai bucuros dintre cei chestionaţi pare să fie şeful de la OCPI, Stere Sponte, care, în ciuda faptului că are salariul de încadrare de 3.300 de lei, primeşte lunar aproape 60 de milioane de lei vechi. Salariului de încadrare i se adaugă sporul de vechime, de conducere, alocaţia de hrană şi sporul de 40% pentru efectuarea unor lucrări în regim de urgenţă. „Venitul acesta este cel înregistrat în luna decembrie a anului trecut, conform contractului colectiv de muncă, dar care expiră pe 8 aprilie. După această dată şi după negocierile dintre conducerea instituţiei şi sindicatul care ne reprezintă, voi vedea dacă am să mai am acest salariu. Cât despre sporul pentru urgenţă, numărul lucrărilor efectuate în acest regim în ultima lună a fost redus la jumătate", a mai declarat Sponte.

salarii_sefi_deco_-_constantin_florian_09.jpgSpor din amenzile încasate

Şi Mihai Petre, directorul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, pare să stea destul de bine la capitolul venituri. Instalat de doar două luni în funcţia de şef al CRPC, Petre primeşte lunar aproape 20 de milioane de lei vechi, sumă căreia i se adaugă, din când în când, atunci când sunt venituri din amenzi, un supliment calculat într-un anumit procentaj. Aproximativ cu aceeaşi sumă este remunerat şi directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Florian Constantin, care primeşte un salariu de 2.100 de lei.

Nici directorul instalat în fruntea unei instituţii noi în peisajul deconcentratelor, Direcţia Judeţeană a Distribuţiei şi Exploatării Filmului Constanţa, Gabriel Tufeanu, nu câştigă puţin, mai ales că domeniul său de activitate la nivelul judeţului Constanţa nici nu prea există. Potrivit proiectului de hotărâre din şedinţa de Consiliu Judeţean din această lună, remuneraţia pe care directorul filmului constănţean o va primi este corespunzătoare funcţiei de manager şi ajunge la 2.050 de lei, sumă căreia i se adaugă încă 15% spor de vechime.

Cel mai puţin este remunerat directorul Direcţiei Apele Române Dobrogea Litoral, Marian Mitrea, care încasează doar 1.900 de lei net de la instituţia în fruntea căreia se află, o sumă foarte mică în comparaţie cu munca pe care o depune. Acestuia i se alătură şi directorul Direcţiei Regionale de Poştă Constanţa, Alexandru Maxim, care are salariul corespunzător unui consilier superior grupa IA, respectiv 1.700 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pdlist 26 Feb, 2010 18:10 Jegosu asta de Sponte a distrus Navodariu si acum se unfla cu salariu barosan. Si mai este si consilier la noi. Pleaca la Cta bai nesatulule. Lasa Navodariul in pace. Nu te vrem
  • pdlist 24 Feb, 2010 09:00 nu-l mai puneti pe burtosul asta in poza ca ne stica ziua