Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apropierea de PSD îi pune pe fugă pe liberali PNL se rupe şi migrează către PDL?

ro

20 Feb, 2011 22:44 2465 Marime text

PDL_PNL_Gheorghe_Dragomir_0.jpgUn grup de 200 de membri ai organizaţiei de pensionari a PNL Constanţa s-au înscris în PDL, declarând susţinere totală proiectului politic al lui Christian Gigi Chiru 

În replică, preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, afirmă că nu există dovezi că pensionarii erau membri PNL

Oficializarea pe hârtie a relaţiilor dintre PSD şi PNL pare să aibă efecte negative asupra structurilor de partid din teritoriu. Aproximativ 200 de liberali din organizaţia de pensionari a PNL Constanţa au simţit că-i strânge „verigheta" după mariajul cu PSD şi au rupt lanţul de iubire cu partidul pe care l-au slujit, trecând la PDL.

Partajul politic a avut loc sâmbătă, la Hotel Parc, unde cei 200 de pensionari liberali au şi completat adeziunile către PDL. Momentul a fost consfinţit prin încheierea unui parteneriat între fostul lider al pensionarilor din PNL Constanţa, Eugen Cojocaru, şi candidatul pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, alături de preşedintele organizaţiei municipale a PDL Constanţa, Florian Constantin.

PDL_PNL_Gigi_Chiru_7.jpgFoştii liberali şi-au justificat gestul de a adera la PDL prin nemulţumirea provocată de alăturarea PNL de PSD şi înfiinţarea Uniunii Social Liberale, fapt sinonim, în opinia lor, cu pierderea identităţii politice şi doctrinare a PNL. Totodată, gestul pensionarilor liberali de a se înscrie în PDL a fost argumentat şi prin încrederea acordată proiectului politic al lui Christian Gigi Chiru de câştigare a alegerilor locale şi parlamentare din anul 2012, „astfel încât municipiul şi judeţul Constanţa să iasă de sub dominaţia nocivă a cuplului Mazăre-Constantinescu", după cum se precizează într-un comunicat de presă al PDL Constanţa.

Urmează încă o mie de înscrieri

„M-am alăturat PDL Constanţa şi proiectului politic al domnului Chiru întrucât în viaţa mea nu am votat şi nu voi vota PSD, indiferent de consecinţe. Consider că PDL este singurul partid care trebuie să reprezinte curentul de dreapta în politica românească, iar în Constanţa domnul Chiru şi echipa dânsului se luptă făţiş cu administraţia Mazăre-Constantinescu", a precizat fostul lider al pensionarilor ex-liberali, Eugen Cojocaru. El a adăugat că, în opinia sa, 90% din pensionarii înscrişi în PNL Constanţa se vor alătura PDL, nemulţumiţi de formarea USL, dar şi de neînţelegerile interne care au avut loc cu ocazia alegerilor pentru şefia organizaţiei municipale a PNL Constanţa. Fostul lider al pensionarilor din PNL Constanţa a precizat că în perioada următoare îşi propune să facă încă o mie de înscrieri în PDL, nu numai din organizaţia de pensionari, dar şi din rândul tinerilor şi persoanelor de vârstă mijlocie, pe care i-a înscris iniţial în PNL şi care acum doresc să i se alăture. „Majoritatea sunt din PNL", a afirmat Cojocaru.

Cojocaru: „Haşotti era blat cu Mazăre"

„Lumea este nemulţumită de alianţa asta care s-a format, dar şi de evenimentele mai vechi, când la alegerile interne de la municipiu mulţi pensionari ai PNL nu s-au regăsit pe listă, fiind aduşi oameni din afara municipiului Constanţa. Au adus oameni de la ţară şi i-au făcut penelişti peste noapte. Organizaţiile din cartierele Coiciu, Anadalchioi, Poarta 6 şi Km 5 au trecut integral la PDL şi mai urmează şi altele. Mulţi oameni şi-au exprimat dorinţa de a părăsi PNL. Mie îmi pare rău că mă despart de partid, pentru că personal m-am înţeles bine cu directorii mai tineri ai PNL, dar conducerea lasă de dorit. L-au îndepărtat pe Culeţu, care era un om extraordinar, iar acum au ajuns să se facă frate cu dracu'. Eu n-am să votez PSD niciodată, pentru că ştiu cât de greu ne-a fost să scăpăm de Adrian Năstase. L-au îndepărtat pe Culeţu şi l-au ales pe Victor Manea. Eu n-am fost de acord cu el de când cu elefantul. Noi ne plimbam prin oraş, prin ploaie, cu el, iar Haşotti era blat cu Mazăre de ani de zile. Mă lua de gât, mă pupa, dar el era de gât cu Mazăre", a afirmat Eugen Cojocaru. Contactat telefonic pentru a-şi exprima un punct de vedere, Puiu Haşotti a afirmat doar: „Este o diversiune de doi lei!", după care ne-a închis telefonul. Ulterior, senatorul constănţean a revenit: „Este diversiunea unui şofer miliţian şi a unui fost turnător la securitate, membru UNPR, care a invitat la o cafea şi o prăjitură 200 de cetăţeni care nu erau membri ai PNL", a precizat Puiu Haşotti, care nu a mai acceptat o altă întrebare privitoare la declaraţia de mai sus a lui Eugen Cojocaru.

Culeţu: „Sunt şi voi rămâne liberal"

Despre Dănuţ Culeţu, fost prefect al Constanţei şi candidat la şefia organizaţiei municipale a PNL Constanţa de anul trecut, retras cu mare scandal, se ştie că a fost susţinut foarte mult şi de cei câteva sute de membri liberali din organizaţia de pensionari, exact pensionarii şi liderul lor, Eugen Cojocaru, care au migrat la PDL. Gurile rele nu au eliminat varianta ca fostul prefect să-i fi împins pe pensionari către PDL sau, poate mai mult, chiar el însuşi să se alăture democrat-liberalilor constănţeni. Culeţu a negat vehement însă ambele supoziţii. „Eu am colaborat foarte bine cu organizaţia de pensionari, dar a fost decizia lor, eu nu am intervenit în niciun fel. Ei sunt liberi să facă ce vor, ceea ce au şi făcut. Eu, în schimb, sunt şi voi rămâne liberal fără niciun dubiu, indiferent de etapele prin care trecem", ne-a spus Culeţu.

Chiru: „Sunt bineveniţi toţi cei care s-au săturat de Mazăre şi de Constantinescu"

Potrivit candidatului la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, „gestul liberalilor este unul corect şi moral, în condiţiile în care, prin încheierea protocolului cu PSD, Partidul Naţional Liberal a încetat să mai existe". „Toţi liberalii pentru care doctrina mai înseamnă ceva, dar şi constănţenii care s-au săturat de dominaţia administraţiei Mazăre-Constantinescu sunt bineveniţi în proiectul nostru politic, întrucât scopul principal este trimiterea definitivă a acestora în opoziţie la alegerile locale din 2012 şi recâştigarea în acest fel a demnităţii de a fi cetăţeni ai municipiului şi judeţului Constanţa şi nu ai republicii Mazăre-Constantinescu", a precizat Chiru.

Vicepreşedintele Biroului Permanent Judeţean şi candidatul pentru funcţia de lider al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a mai spus că porţile partidului sunt deschise tuturor celor nemulţumiţi, aşa cum au declarat că sunt şi pensionarii la momentul înscrierii în partid, în acest week-end.

Constantin: „Sunt oameni care confundă PSD cu Ceauşescu"

Preşedintele organizaţiei municipale PDL Constanţa, Florian Constantin, a subliniat că cei 200 de noi membri înscrişi sâmbătă în partid au venit de bunăvoie. „Eu au făcut primul pas, din cauza nemulţumirilor faţă de alierea cu PSD. Noi i-am lăsat câteva zile să se gândească şi ne-au spus că sunt hotărâţi să vină. Sunt oameni care în trecut au avut de suferit şi care confundă PSD cu Ceauşescu. Nu le poate scoate nimeni din minte acest stigmat. Sunt oameni maturi, care au făcut acest gest cu responsabilitatea vârstei lor, nu sunt persoane de 18 ani. Sunt oameni credincioşi celor cinci principii liberale: familie, credinţă, liberă iniţiativă, egalitate de şanse şi libertate de exprimare", a precizat şeful PDL Constanţa. „Prin intrarea în partid a liberalilor conduşi de domnul Eugen Cojocaru, PDL se întăreşte consistent în lupta cu administraţia Mazăre-Constantinescu", a adăugat Florian Constantin.

Dragomir: „Bătrânii pot fi masă de manevră"

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, şi-a exprimat îndoiala în legătură cu faptul că toţi cei 200 de pensionari înscrişi sâmbătă în PDL ar fi membri PNL. „Ce certitudine avem că cei înscrişi sunt membri PNL? Unul ştiu sigur că a fost la noi, dar a fost exclus. Atunci când se apropiau alegerile, acest domn a înscris mai multe persoane în partid, persoane pe care nu le-a văzut nimeni şi care nici măcar n-au venit să-şi ridice legitimaţiile de membri, altcineva le plătea cotizaţia. A spus atunci că nu pot veni pentru că starea de sănătate nu le permite. La alegeri au venit o parte dintre ei, iar acei bătrâni credeau că vin ca să plece într-o excursie. Aşadar, atenţie filiala PDL Constanţa! Se apropie alegerile şi se va încerca manipularea acestor oameni. Mie-mi pare rău de aceşti bătrâni, pentru că toţi avem bătrâni acasă şi pot fi folosiţi ca masă de manevră. Cât despre aşa-zisul fost lider al pensionarilor PNL, acest om s-a autointitulat preşedinte la pensionari, nu l-a ales nimeni. Iar în arhiva unei televiziuni există imagini în care el urla în faţa Prefecturii «Jos Băsescu!» După excluderea acestui domn, am putut spune că avem pensionarii pe care îi merităm", a precizat şeful PNL Constanţa.

Referitor la neîncrederea lui Gheorghe Dragomir privind autenticitatea membrilor PNL, democrat-liberalul Chiru a afirmat că, într-adevăr, nu i-a controlat pe pensionari să vadă dacă au carnete de partid de la PNL, dar că nu are nicio îndoială în ceea ce priveşte acest aspect: „Adeziunile le-au semnat în faţa mea. Pensionarii din PNL s-au decis să vină în PDL după ce au discutat cu mine în urmă cu două săptămâni. Eu îl înţeleg pe domnul Dragomir că este supărat".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 21 Feb, 2011 14:53 Boala ALZHEIMER a fost descoperita pentru prima data de medicul roman MARINESCU si nu de ALZHEIMER. Dar si in OCCIDENT se fura ,chiar si drepturi de autor ,nu-i asa ??? ALIANTA USL a UNIT membrii MASONI din doua partide politice . USL=COALITIE MONSTRUOASA
  • TAROM 21 Feb, 2011 11:53 Avionul PDL este in cadere libera. Cu cit este mai plin cu atat mai bine.Acum este in...picaj. Asteptam stirea finala !!!
  • vecinul 21 Feb, 2011 10:22 la puscarie nu migreaza? le da salariile sub forma de etnobotanice