Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ei sunt şefii de promoţie ai liceelor şi gimnaziilor constănţene (Galerie foto)

ro

19 Jun, 2012 01:00 5517 Marime text
sefipromotie-LiceulOvidius.jpgElevii care au absolvit liceul în acest an par să fie unii dintre cei mai talentaţi şi mai muncitori din ultimele generaţii. Dacă în urmă cu câţiva ani statutul de şef de promoţie era atribuit unui singur elev sau cel mult la doi dintr-o unitate şcolară, la ora actuală a ajuns să fie câştigat şi de nouă elevi, cum s-a întâmplat la Liceul Teoretic Ovidius sau la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. În continuare, vom prezenta şefii de promoţie care au absolvit liceele şi colegiile din judeţul Constanţa.

Liceul Teoretic Ovidius are cei mai mulţi şefi de promoţie, 14 la număr, care au absolvit cele opt clase de gimnaziu cu media zece. Aceştia sunt: Cătălina Tereza Alexa, Maria Alexandra Badea, Laura Diana Căprioara, Andreea Cristina Ghiţă, Tiberiu Ion, Agnes Maria Morariu, Ana Cătălina Popa, Ştefan Dan Stănişor, Ioan Vladimir Vântu, Andreea Rebeca Alexe, Cristian Cealera, Theodora Augustina Drăgan, Claudia Preda şi Alexandru Cristian Ursu. Şefii de promoţie ai ciclului liceal, care au de asemenea media zece sunt Laura Alexandra Antonaru şi Georgiana Diana Ciocardel. Laura Alexandra Antonaru a fost selectată în lotul naţional al României care va participa la Olimpiada Internaţională de Biologie. Printre distincţiile câştigate de adolescentă se numără şi premiul „Procopiu" la Concursul Naţional de Fizică Aplicată „Ştefan Procopiu". Cel de al doilea concurs important câştigat de Laura este Concursul Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici", unde a obţinut o menţiune. Laura participă încă din clasa a VII-a la toate olimpiadele de biologie şi, sub îndrumarea prof. Mirela Gheorghe, eforturile au fost răsplătite cu premiul II la faza judeţeană a olimpiadei în clasele a IX-a şi a X-a, cu obţinerea unui rezultat foarte bun, de 179 de puncte din 200, la faza naţională a Olimpiadei de Biologie, în clasa a XI-a.

Şefa de promoţie de la Mircea, pasionată de spaţiu

Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân se mândreşte cu patru şefi de promoţie, absolvenţi cu media zece ai clasei a VIII-a: Diana Catană, Crina Gache, Costin Dobrin şi Miruna Răduţ. La clasa a XII-a, şefa de promoţie este Dana Pisică (media zece). Despre Dana Pisică putem spune că încă din clasa a IX-a a început să frecventeze Centrul de cercetare al elevilor, coordonat de profesorul Ion Băraru. În clasa a XI-a, împreună cu echipa β Columbiat, a obţinut premiul I la semifinala est-europeană a International Space Settlement Design Competition, iar împreună cu echipa TOMIS 3 - premiul III la NASA Space Settlement Contest (Orlando, Florida). În acelaşi an, eleva a câştigat marele premiu la finala International Space Settlement Design Competition, care a avut loc în Houston (Texas). În clasele a X-a şi a XI-a, adolescenta a obţinut împreună cu echipa Aresam premiul I la semifinala est-europeană a International Space Settlement Design Competition, premiul I cu echipa Astoria la semifinala est-europeană a International Space Settlement Design Competition, marele premiu la finala internaţională a International Space Settlement Design Competition (Houston) şi premiul II cu echipa Olimpus la NASA Space Settlement Contest. În afară de spaţiul cosmic, Dana este atrasă şi de şi rachetomodelism: ea a reuşit să câştige, timp de doi ani, premiul I la Concursul de rachetomodelism „Hermann Oberth" (Tuzla).

Gabriel Zamfir de la Liceul de Informatică, pasionat de limba turcă

La Liceul Internaţional de Informatică, şeful de promoţie este Gabriel Zamfir (media zece), care a câştigat şi medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Limba Turcă. Colegiul Naţional Mihai Eminescu se laudă cu şefa de promoţie Aurelia Borcan (media 9,97). La Seminarul Teologic Cuviosul Dionisie Exiguul, şeful de promoţie este Gheorghiţă Diaconu (9,87). Şefii de promoţie la Liceul Teoretic Decebal sunt Alexandra Bohan (9,93) - absolventă a clasei a XII-a şi Nicoleta Vînă (10) - absolventă a clasei a VIII-a. La Colegiul Carmen Sylva din Eforie Sud, şeful de promoţie la clasa a XII-a este Cristina Bunea (9,80). La Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, la clasa a XII-a şeful de promoţie este Raluca Maria Marin (10), iar la clasa a VIII-a Valentina Izbăşoiu (10) şi Vlad Marcu (10). La Liceul Teoretic Traian, la clasa a XII-a, şefii de promoţie sunt Alexandra Tudor (9,92) şi Bogdan Cazan (9,92), iar la clasa a VIII-a - Daiana Liciu (zece). Colegiul Naţional de Arte Regina Maria se mândreşte cu Ina Iftime (9,99) - şefă de promoţie la clasa a XII şi cu Erika Ioniţă (9,97) - şefă de promoţie la clasa a VIII-a.

Silviu-Adi Pruteanu a câştigat aur şi bronz la „Euclid"

Şeful de promoţie al Grupului Şcolar I. N. Roman este Silviu-Adi Pruteanu (9,94). Elevul a absolvit clasa a XII-a, specialitatea tehnician operator în tehnica de calcul, la Grupul Şcolar I. N. Roman. Un elev modest, dar cu rezultate excelente la concursurile şcolare. În clasa a X-a a participat la Concursul Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici", unde a obţinut o menţiune. Tot în clasa a X-a a participat la Concursul Naţional de Matematică „Euclid", unde a câştigat o medalie de aur şi una de bronz. La Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru şeful de promoţie este Cosmin Ganera (9,60), care a frecventa secţia de atletism. Colegiul Tehnic Energetic se mândreşte cu Florentina Becea (9,55).

Şapte şefi de promoţie la Remus Opreanu

Şcoala nr. 7 Remus Opreanu se mândreşte cu următorii elevi: Cristina Ioana Drăghi (10), Alexandra Plăeşu (9,99), Ioana Blaj (9,98), Valentin Călinescu (9,98), Andrei Dănilă (9,98), Tudor Mangri (9,98) şi Olga Ursulică (9,98). La Şcoala nr. 6 Nicolae Titulescu sunt doi şefi de promoţie: Ioan Cristian Dumitru (10) şi Teodor Fimiu (9,44), care este elev al Academiei Hagi. Şeful de promoţie la Şcoala nr. 28 Dan Barbilian este Teona Moga (9,99). Şefa de promoţie a Şcolii nr. 38 Dimitrie Cantemir este Andreea Drenea (9,94), care este şi membră a Clubului Sportiv Farul, la gimnastică aerobică. În luna aprilie a acestui an, Andreea a obţinut medalia de aur la cea de-a 15-a ediţie a Cupei Cetăţii Deva la gimnastică aerobică la juniori şi seniori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii