Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tucan, extemporal la tribunal

ro

13 Jun, 2009 02:04 2118 Marime text
cap_3.jpgJean Paul Tucan, fostul director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, şi-a făcut apariţia, ieri, la Tribunalul Constanţa. Pus la patru ace, liberalul a venit la instanţă de la primele ore ale dimineţii, la procesul deschis împotriva Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA. 

În acest dosar, Tucan contestă decizia de concediere a sa şi în care a solicitat daune morale în valoare de 200 de milioane de lei vechi, pe motiv că i-ar fi fost prejudiciată imaginea. Prezenţa fostului director al DRDP Constanţa a fost obligatorie la Tribunal, întrucât fostul director nu recunoaşte că el şi-ar fi semnat demisia pe care reprezentanţii companiei au depus-o la dosarul cauzei, în apărare la acuzaţiile aduse. Pentru a lămuri acest aspect, judecătorii au dispus efectuarea unei expertize grafoscopice, în care se vor compara scrisul de pe demisie cu mostra de scris pe care a Jean Tucan a pus-o ieri la dispoziţia instanţei. În acest sens, liberalul a fost nevoit să dea mai multe specimene de semnătură. Sub ochii judecătorilor, fie stând în picioare, fie stând la o masă, Jean Paul Tucan a scris cuminţel pe o foaie albă diverse propoziţii dictate de aceştia. Mostrele de scris, împreună cu demisia depusă ca dovadă la dosar de reprezentanţii companiei, au fost trimise specialiştilor care vor efectua expertiza grafoscopică. Cuvântul experţilor va face lumină în privinţa respectivei demisii, pe care Jean Paul Tucan o contestă cu toată puterea şi pe care susţine că nu a semnat-o niciodată. Tot ieri, instanţa l-a audiat pe Emanuel Ursu, un martor care a susţinut varianta liberalului Tucan privind prejudiciul moral suferit de acesta la momentul la care a fost concediat. Bărbatul a fost chemat în instanţă în legătură cu suma de 20.000 de lei pe care Jean Paul Tucan a solicitat-o de la CNADNR, cu titlul de daune morale.

tucan_04_e.jpgRefuză să comenteze

La ieşirea din sala de judecată, fostul director al DRDP Constanţa a refuzat să comenteze în vreun fel decizia de a acţiona în instanţă compania unde a lucrat. Totodată, acesta a evitat să răspundă la întrebarea dacă vrea să se întoarcă la DRDP şi a precizat că nu va face niciun comentariu până ce nu se va finaliza procesul care încă este pe rol. De altfel, pentru administrarea probelor din dosar, instanţa a acordat un nou termen, pentru data de 8 iulie. Pe 16 februarie, la scurt timp după ce a fost demis din funcţia de director al DRDP Constanţa, Jean Paul Tucan a dat în judecată compania care l-a angajat. În cererea de chemare în judecată, Tucan a cerut instanţei „constatarea nulităţii absolute/anularea deciziei directorului general al CNADNR SA nr. 11/07.01.2009, repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii deciziei contestate, în sensul reintegrării subsemnatului pe funcţia deţinută anterior emiterii deciziei contestate, respectiv director general al DRDP Constanţa". Mai mult, Jean Paul Tucan le-a solicitat judecătorilor să oblige CNADNR SA „la plata despăgubirilor egale cu salariile indexate, majorate şi actualizate şi cu celelalte drepturi de care aş fi beneficiat în calitate de director general al DRDP Constanţa, de la data emiterii deciziei contestate şi până la data reintegrării efective". Însă revendicările lui Tucan nu se opresc aici, iar liberalul solicită şi daune materiale în cuantum de 10.000 de lei, dar şi 20.000 de lei, cu titlul de daune morale. La capătul opus, reprezentanţii CNADNR SA au cerut instanţei să respingă acţiunea lui Tucan, ca neîntemeiată, şi au susţinut că acesta şi-a dat demisia din funcţie de bună voie. Jean Paul Tucan nu a recunoscut niciodată autenticitatea respectivului act, depus la instanţă de reprezentanţii CNADNR.

{mos_ri:tucan}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • De-aia nu mai poate Tucan 14 Jun, 2009 15:10 De suparare ca l-au dat afara de la drumuri nea Tucan si-a luat un Bentlay de 250.000 euro,asa ptr. consolare...nu-l mai plangeti ca a avut grija omu sa faca "grasime" din care sa traiasca linistit pana la adanci batraneti.Asa cum fac toti "politicienii",cheltuie o groaza de bani pe campanii ca sa prinda macar o functie la o deconcentrata dupa care trag tare sa-si amortizeze investitiile si vreo cateva milioane (de euro) peste...si apoi potopul.ASA OAMENI ASA TARA.O tara de cretini ingamfati,parveniti ,non valori,manelisti...Ne meritam soarta
  • tucan e un ratat 13 Jun, 2009 18:50 asa meriti mitocanule. auzi tu la el... vroia sa aibe in partid numai angajati de la drumuri si poduri. de ce oare? ca sa-l pupe totzi in (ms)dos si sa-i faca dupa plac?
  • de la CTV-sti 13 Jun, 2009 09:33 HA! HA! HA! SA VEZI SI TU CUM E SA RAMAI FARA SERVICI! si fara bani. ASTA ATI FACUT SI VOI CU SALATIATII VOSTRI DE LA CTV. SE PARE CA CINEVA ESTE SUS SI VEDE.