Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Triunghiul“ Leţa - Călimărea - Grosu Tânără acuzată de DNA de evaziune, suspectată de mărturie mincinoasă

ro

11 Oct, 2010 20:00 3646 Marime text

Adriana Simona Grosu, tânăra de 25 de ani trimisă în judecată de procurorii anticorupţie pentru o evaziune de peste 3,35 de milioane de euro, nu se află pentru prima dată în atenţia anchetatorilor. În martie 2009, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au hotărât deschiderea unei anchete împotriva fetei,  pe care o suspectau de comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă, în favoarea lui Marius Leţa, adversarul cunoscutului Lucian Călimărea, zis Călin Nebunul.

Concret, procurorii s-au autosesizat în cazul Adrianei Grosu după ce fata a fost audiată în calitate de martor în procesul dintre Marius Leţa şi Lucian Călimărea. Fostă prietenă a lui Marius Leţa, la momentul la care acesta a fost bătut în clubul Crush, tânăra a declarat în instanţă, sub jurământ, că la Poliţie i-a indicat pe Lucian Călimărea şi pe Vasilică Coşman, zis Lică, drept agresori ai lui Leţa, pentru că aşa i-a cerut cel din urmă. Iar aceasta, în contextul în care în declaraţia dată la Poliţie, povestea cu detalii cum a văzut când Marius Leţa era cotonogit de cei doi. Pe cale de consecinţă, procurorul Parchetului Judecătoriei Constanţa prezent în sala de judecată la audierea Adrianei Grosu a solicitat instanţei o copie de pe declaraţia tinerei, astfel încât Parchetul să se poată autosesiza în cazul său pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Acuzată şi de DNA

În ceea ce o priveşte pe tânăra, la începutul acestei luni, aceasta a fost trimisă în judecată de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanţa, sub multiple acuzaţii de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Concret, anchetatorii au stabilit că aceasta, „în calitate de asociat unic şi administrator al SC Alfarom 2000 SRL Constanţa, în intervalul iunie - septembrie 2008, a omis în totalitate evidenţierea în actele contabile ale societăţii a operaţiunilor comerciale derulate cu SC Pasagris & Trade Impex SRL Constanţa, având ca obiect vânzarea produselor cerealiere“. Astfel, spun procurorii DNA, ar fi creat un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului de 12.197.183 de lei, reprezentând echivalentul a 3.353.129 de euro. În plus, anchetatorii au mai susţinut că, în perioada 2 iunie 2008 - 16 septembrie 2008, în aceeaşi calitate, „în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale prin declararea fictivă a sediului societăţii în Constanţa, strada Maramureş nr. 158“. Iar infracţiunile care i se reţin în sarcină tinerei de doar 25 de ani nu se opresc aici, dat fiind că procurorii au acuzat-o şi de faptul că, în acest sens, ar fi falsificat Contractul de închiriere înregistrat la Administraţia Finanţelor Publice Constanţa sub numărul 497318/01.04.2007, pe care ulterior l-ar fi utilizat la Oficiul Registrului Comerţului, pentru producerea unei autorizări a înfiinţării SC Alfarom 2000 SRL Constanţa, „falsificând, de asemenea, şi borderourile de achiziţie a cerealelor de la producători persoane fizice“. Dosarul cu pricina a fost trimis pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa, prima înfăţişare în procesul de evaziune urmând să aibă loc pe 5 noiembrie. Foarte interesant, la acest moment, tânăra nu mai figurează deloc în firma cu pricina, cedându-şi acţiunile către doi cetăţeni străini.

Afacerile Adrianei

În ceea ce o priveşte pe Adriana Simona Grosu, este de menţionat faptul că, în ciuda vârstei relativ fragede, tânăra nu pare să se afle pe piaţa constănţeană a oamenilor de afaceri de ieri, de azi. Site-ul www.vrajitorul.eu ne-o arată pe Adriana Grosu „lansată“ în afaceri încă din anul 2005. Adică, de când avea 19 ani. Mai exact, în martie 2005, când încă nu împlinise 20 de ani, tânăra a pus bazele societăţii Blu'Angel-Pan SRL Valu lui Traian, împreună cu Constantina Grosu, care a devenit şi administratorul firmei nou-înfiinţate. Domeniul principal de activitate era reprezentat de „fabricarea altor produse alimentare“, iar activitatea principală era „fabricarea pâinii, fabricarea produselor proaspete de patiserie“. Capitalul social subscris era de 10.000.000 de lei vechi. Iar dacă tot a prins gustul „îngerilor“ în numele societăţilor comerciale, tânăra a mai pus de-o firmă, după aproximativ un an de la înfiinţarea primei. Noua societate în acţionariatul căreia apărea Adriana Simona Grosu este Wild Angel SRL, din Valu lui Traian, pe care „mica întreprinzătoare“ a înfiinţat-o împreună cu Ainur Omeir, din localitate, acesta devenind şi administratorul firmei. Potrivit datelor oficiale, activitatea principală a societăţii Wild Angel era „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare“. Capitalul social subscris era de 200 de lei.

Parteneri de afaceri irakieni

Căpătând deja oarecare experienţă în domeniul afacerilor, în mai 2008 Adriana Simona Grosu s-a lansat pe cont propriu în lumea particularilor constănţeni şi a înfiinţat SC Alfarom 2000 SRL Constanţa, al cărei asociat unic şi administrator era. Activitatea principală a societăţii care, în cele din urmă, a băgat-o în bucluc era reprezentată de „comerţul cu ridicata cu material lemnos şi cu materiale de construcţii şi echipamente sanitare“, iar capitalul social subscris era de 200 de lei. În septembrie 2008 însă Adriana Grosu se decide că s-a săturat de lumea afacerilor şi se retrage din Alfarom. Tânăra şi-a cesionat acţiunile către irakianul Ahmed W. Morad, de 27 de ani, domiciliat în Irak, şi către suedezul de origine iraniană Behrang Kianzad, de 31 de ani, domiciliat în Suedia. Totodată, sediul social al firmei a fost schimbat în Capitală, iar numele societăţii a devenit Alfarom Quantum SRL. Cu alte cuvinte, la acest moment, tânăra nu ar mai avea nicio treabă cu societatea pentru care a fost deferită instanţei, sub acuzaţii de evaziune fiscală. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 12 Oct, 2010 08:17 ii tinea cineva in spate de la politie si parchet-ia vedeti care au vile in valu -mafia pdl din valu-numai interlopi mina in mina cu primarul si politistii-ce fac dga sri si dna?