Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei morţi şi o alcoolemie de 2,95 grame/litru Autorul accidentului de la Tuzla riscă până la 18 ani de puşcărie

ro

30 Oct, 2010 00:00 1993 Marime text
accident_tuzla.jpgUn şofer constănţean riscă să primească o pedeapsă privată de libertate de până la 18 ani, după ce în seara zilei de 28 octombrie a provocat un accident rutier grav, eveniment în urma căruia trei persoane şi-au pierdut viaţa. Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa spun că şoferului vinovat, Gheorghe Mâner, de 35 de ani, i-a fost reţinut permisul de conducere, fără drept de circulaţie. Una dintre persoanele decedate, respectiv Gherghina Ghebaură Schweizr, este cetăţean german şi se afla în România pentru a-şi cumpăra o casă în Tuzla.

În urma cercetărilor efectuate, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa au stabilit că Gheorghe Mâner, în vârstă de 35 de ani, din Constanţa, a condus joi seara un automobil marca Audi, proprietate personală, dinspre Mangalia către Constanţa. În momentul în care a ajuns în dreptul pasajului de la Tuzla, în timpul efectuării unei depăşiri, Mâner a pierdut controlul volanului şi a lovit în plin un autoturism Dacia, care se deplasa dinspre Constanţa către Mangalia. La faţa locului au fost trimise mai multe echipe ale Serviciului de Ambulanţă, precum şi o autospecială a Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Constanţa. În urma impactului deosebit de puternic, conducătorul Daciei, Marinel Vasile, de 56 de ani, din Constanţa şi pasagerul din dreapta, Florea Ghebaură, de 60 de ani, au decedat pe loc. Iniţial, Gherghina Ghebaură Schweizr, de 63 de ani, cetăţean german cu domiciliul în Stuttgart, a fost rănită grav, motiv pentru care a fost transportată de urgenţă la spital. În ciuda eforturilor depuse de medici, femeie a decedat la scurt timp după ce a ajuns în unitatea sanitară. La faţa locului, Gheorghe Mâner a refuzat testarea cu aparatul Drager, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice. La câteva ore după producerea accidentului, medicii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa au stabilit alcoolemia bărbatului: 2.95 grame/litru alcool pur în sânge. Gherghina Ghebaură Schweizr venise în România pentru a-şi cumpăra o casă în Tuzla. În Codul Penal, la articolul art. 178, uciderea din culpă, al. 3, se arată că atunci "când uciderea din culpă a unei persoane este săvârşită de un conducător de vehicul cu tracţiune mecanică, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală sau care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani". De asemenea, alineatul 5 al aceluiaşi articol arată că, dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute în alineatele precedente se poate adăuga un spor de până la trei ani.

Mâner, un şofer "curat"

În contextul celor de mai sus precizăm că Mâner Gheorghe poate primi o pedeapsă privată de libertate de până la 18 ani. Şoferul considerat vinovat de producerea accidentului urmează să fie prezentat Judecătoriei Mangalia cu propunere de arestare preventivă. Surse apropiate anchetatorilor ne-au precizat că sunt şanse de 90 % ca Mâner să fie arestat pentru cel puţin 20 de zile. Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa a deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili cu exactitate circumstanţele care au dus la producerea tragediei rutiere. Următorul pas în acest dosar îl reprezintă depunerea necropsiilor la dosar. Nu este de omis faptul că Gheorghe Mâner deţine permis de conducere, categoria B, din anul 2001, iar până în prezent nu a mai fost sancţionat de Poliţia Rutieră Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii