Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Tătucul" Regionalei de Drumuri DNA nu a început încă ancheta împotriva lui Dragomir

ro

26 Oct, 2010 00:00 2180 Marime text
drdp_-_tribunal_inculpati_drdp_009.jpgCu circa 120.000 de lei găsiţi în apartamentul lui, cu ocazia percheziţiilor domiciliare, şi cu liste ale autoturismelor ce urmau să fie "protejate" în trafic, Dorin Dragomir de la DRDP încă aşteaptă ca DNA să înceapă ancheta împotriva lui

Trimis "pe bucăţi" la DNA, după ce Curtea de Apel a dat peste cap ancheta demarată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, dosarul în care Dorin Niculae Dragomir, din cadrul Regionalei de Drumuri şi Poduri Constanţa, este anchetat pentru presupuse fapte de corupţie nu a ajuns încă pe masa procurorilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Constanţa al DNA. Foarte interesant, potrivit anchetatorilor care l-au cercetat la început, acasă la Dragomir s-au găsit sume de miliarde de lei, dar şi aşa-zise liste cu autoturisme ce urmau să fie "protejate" în trafic, la rugămintea diferiţilor reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.

Totuşi, încă de la începutul lunii septembrie, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au stabilit în mod definitiv că, din mega-dosarul "mită la DRDP", cel puţin partea care îl priveşte pe Dragomir ar fi trebuit instrumentată de procurorii anticorupţie şi nu de cei ai Parchetului Tribunalului, dat fiind că respectivul suspect este angajat cu atribuţii de control în cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa. Chiar dacă a trecut mai bine de o lună de când instanţa a stabilit competenţa în privinţa presupuselor fapte ale lui Dragomir în favoarea DNA şi chiar dacă procurorii Parchetului Tribunalului susţin că au disjuns cauza încă de acum câteva săptămâni, nici până la acest moment, dosarul nu a ajuns pe masa procurorilor anticorupţie constănţeni. Iar aceasta, în condiţiile în care, potrivit anchetatorilor care au instrumentat dosarul în primă fază, "cu ocazia percheziţiilor domiciliare, asupra învinuitului Zarzăre Nicolae a fost găsită o sumă de bani deosebit de mare, de aproape 200.000 de lei, iar la Dragomir Dorin-Nicolae de peste 120.000 de lei, bani posibil proveniţi din infracţiuni şi faţă de care vor fi luate măsuri corespunzătoare".

"Protejaţii"

De asemenea, anchetatorii mai spuneau despre Dragomir că "din interceptări a reieşit faptul că a fost contactat de un reprezentant al unei societăţi comerciale care solicita protecţie pentru a putea circula în regim de nelegalitate, ocazie cu care acesta i-a cerut lista cu maşinile ce urmau să fie protejate, înscris ce a fost depistat cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare". "Cu aceeaşi ocazie", au mai spus procurorii Parchetului Tribunalului, "au mai fost depistate şi înscrisuri olografe ale acestui inculpat, care vădesc organizarea activităţii de control, precum şi a modalităţii de ocrotire a controalelor pentru firmele protejate". În ciuda acestor indicii strânse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, anchetatorii au avut parte de o surpriză de proporţii când instanţa a stabilit că, de fapt, nu lor le revenea competenţa de instrumentare a cazului, cel puţin în ceea ce-l priveşte pe Dragomir. "Se apreciază că în mod legal prima instanţă a constatat că în cauză urmărirea penală trebuia efectuată de către procurorul din cadrul DNA atât în raport de constatările efectuate de prima instanţă vizând îndeplinirea calităţii prevăzute de art. 13 al.1 lit.b din OUG 43/2000 de către inculpatul Dragomir Dorin Niculae, funcţionar public cu atribuţii de control în cadrul DRDP Constanţa, cât mai ales în raport de consecinţele ce se pot reţine din acuzaţiile formulate prin actul de inculpare". Mai exact, Curtea s-a referit la "tulburarea însemnată a bunului mers al unui organ sau instituţii de stat, în condiţiile art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 Cod penal, coroborată cu dispoziţiile art. 13 al.1 lit.a) din OUG 43/2002, care prevede că sunt de competenţa DNA infracţiunile prevăzute de art. 78/2000 prin care s-a adus o perturbare deosebit de gravă bunului mers al unei instituţii publice". În acest context, procurorilor Parchetului Tribunalului nu le rămâne decât să se resemneze ca ancheta lor să fie preluată, cel puţin pentru Dragomir, de colegii lor de la Anticorupţie, situaţie în care nu există o dată sigură la care ancheta se va relua.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • manu 26 Oct, 2010 11:30 Vai de capul lor de amarati, pai dvs credeti ca DNA-ul din CONSTANTA va rezolva ceva? crdeti ca au puterea de a se lega de acesti mafioti? eu unul nu cred, ei, dna sau aliat cu acesti mafioti si dvs stiti fb acest lucru, mor de frica cand aud de nume grele gen MOISE, ROSU, MOLDOVEANU, ACTIONARI DE LA vectra construct care au nenorocit peste 100 de famili si alte 100 carora lea predat niste asa zise apartamente aflate intr-o stare jalnica, fara utilitati ,fara interioare terminate dar asa sfatuiti de cei de la dna ca sa scape de acuzati.