Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sporuri şi pe 2009 pentru angajaţii primăriei

ro

04 Dec, 2010 00:00 1557 Marime text
4_sporuri_-_proces_functionari_publici.jpgVictorie după victorie în instanţă pentru sindicaliştii din administraţia publică locală. După ce şi-au câştigat definitiv şi irevocabil sporurile pentru anul 2008, acordate de Primăria Constanţa şi luate înapoi de aceeaşi instituţie, în urma controlului desfăşurat de Curtea de Conturi, angajaţii au obţinut un nou câştig de cauză. Ieri, judecătorii Secţiei contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa au decis din nou în favoarea sindicaliştilor din primărie, de data aceasta, în legătură cu sporurile acordate pentru anul 2009.

Mai exact, completul format din preşedintele Andreea Bianca Stoianoglo din cadrul Tribunalului a hotărât suspendarea deciziei de imputare a sporurilor salariale atribuite acestora pe anul 2009, emisă de primarul Radu Mazăre. În urma sentinţei instanţei de judecată, decizia emisă de edil a fost suspendată până la soluţionarea pe fond a cauzei. În aceste condiţii, hotărârea Tribunalului vine ca o veste bună pentru cei peste 600 de angajaţi ai instituţiei. Dosarul în care sindicaliştii au cerut suspendarea executării deciziei primarului de imputare a fost înregistrat pe rolul Secţiei contencios şi administrativ a Tribunalului Constanţa pe data de 19 octombrie 2010, sub numărul 14022/118/2010. Părţi în dosar sunt Sindicatul Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică Constanţa, care are calitatea de reclamant, în timp ce Primarul Municipiului Constanţa, Consiliul Local Constanţa şi Municipiul Constanţa prin Primar au calitatea de pârâţi în cauză. La momentul înregistrării acţiunii, termenul iniţial de judecată fusese stabilit pentru data de 25 februarie, dar sindicaliştii au solicitat şi au obţinut preschimbarea termenului şi stabilirea unei noi înfăţişări, în cursul lunii noiembrie. În acest context, cererea de suspendare a executării actului administrativ contestat s-a judecat pe data de 26 noiembrie, judecătorii amânând cu o săptămână pronunţarea unei soluţii în această cauză. Se pare însă că aşteptarea a fost benefică pentru salariaţii administraţiei publice locale constănţene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constantean mafiot 04 Dec, 2010 18:17 Sa le dea bunul Dumnezeu multa sanatate si Sarbatori fericite tututror membrilor acestui complet de judecata. La cat fura ai din fruntea statului merita si saracii oameni cateva firimituri.