Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regizorul mortii in subsolul DIICOT Constanta Bahaian, criminalul moral

ro

04 Feb, 2010 03:01 3464 Marime text

cap_1.jpgBăhăian a fost acuzat că ar fi ordonat asasinarea lui Ionel Ulezu şi a lui Petrică Captalan

Sergiu Băhăian, unul dintre cei mai temuţi oameni ai momentului, a fost adus, ieri, cu mascaţii, la Constanţa, pentru a fi audiat de procurorii constănţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

bahaian_01.jpgÎn urma audierilor, care au durat mai multe ore, Băhăian a fost pus oficial sub acuzare pentru instigare la omor deosebit de grav (două fapte), constituire de grup infracţional organizat şi multiple fapte de înşelăciune. Sergiu Băhăian a părăsit arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa ieri dimineaţă, în jurul orei 10.30, având ca destinaţie finală DIICOT Constanţa. Individul a ajuns la Constanţa în aproximativ două ore şi a fost instalat într-o celulă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean, urmând să aştepte acolo ora 14.00, când trebuiau să înceapă audierile la DIICOT. Totodată, Băhăian îl aştepta şi pe avocatul său, Alexandru Pantea, care urma să ajungă dintr-un alt colţ al ţării. Ajuns la DIICOT, Pantea a declarat că Sergiu Băhăian se consideră nevinovat şi că, de altfel, se bucură de prezumţia de nevinovăţie. Totodată, acesta a spus că singurele dovezi incriminatorii pentru clientul său, la acest moment, sunt, din câte cunoaşte, declaraţiile lui Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, care îl indică drept autor moral al omorurilor în serie. Totuşi, Băhăian se declară nevinovat de omoruri, dar şi de infracţiunile economice imputate. De asemenea, avocatul a mai spus că Sergiu Băhăian nu s-a plâns de condiţiile din arest, dar nici n-a primit vizite, mama şi sora sa refuzând să-l vadă. În cele din urmă, flancat de mascaţi, Băhăian a fost adus la sediul DIICOT.

bahaian_avocat_20.jpgDeclaraţii la indigo

Timp de mai multe ore, individul a fost audiat de procurorii constănţeni. Totodată, anchetatorii l-au audiat şi pe Eduard Mărculescu, unul dintre indivizii consideraţi a fi mâna sa dreaptă. În mod suspect, pe parcursul audierilor, cei doi au avut declaraţii aproape identice, ca şi cum ar fi primit sfaturi despre ce şi cum să declare. Amândoi şi-au susţinut nevinovăţia şi au precizat că nu au nicio legătură cu victimele lui Şlepac şi cu ale lui Grigoraş. În ceea ce-l priveşte pe Băhăian, acesta a fost pus oficial sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la omor deosebit de grav, constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune. Concret, Băhăian a fost acuzat că a fost autorul moral al asasinării celor două victime îngropate de vii la Măgura, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan. La rândul său, Mărculescu a fost învinuit doar de aderare sau constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune. Procurorii DIICOT nu exclud posibilitatea să formuleze propunere de arestare preventivă pe numele lui Băhăian şi în dosarul asasinatelor în serie, el fiind în prezent arestat în dosarul instrumentat de DIICOT Slobozia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii