Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prins cu zece tone de motorina

ro

03 Nov, 2009 01:04 654 Marime text
Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa au descoperit un adevărat „laborator mobil" de sustragere a motorinei din vagoanele de marfă.

Suspiciunile poliţiştilor au fost trezite în momentul în care au observat un autotir ce efectua o manevră de întoarcere în zona căii ferate, pe relaţia Port Constanţa - Palas. În plus, autotirul avea o remorcă, pe care se afla un transcontainer. Văzând că a trezit curiozitatea poliţiştilor, şoferul tirului a început să dea semne de nelinişte, ceea ce i-a făcut pe oamenii legii să vină şi să-l legitimeze. S-a stabilit că este vorba despre Nicolae Enciu, de 28 de ani, din Constanţa, cunoştinţă veche a poliţiştilor. Foarte interesant, la controlul transcontainerului, poliţiştii au constatat că în interiorul acestuia se află un bazin din tablă care prezenta urme de motorină.

Instalaţie pusă la punct

În urma verificării amănunţite a transcontainerului, s-a stabilit că bazinul esteprevăzut cuinstalaţie de umplere şi golire, mascată în partea de jos a acestuia, şi este umplut cu circa zece tone de motorină. Mai mult, în autotractor au fost găsite robinete, ştuţuri metalice, racorduri, coliere şi un furtun de 2,80 metri, care compuneau o instalaţie artizanală folosită pentru sustragerea de combustibili din conductele transportoare. Iar lucrurile nu se opresc aici. Din cercetări, a rezultat că numerele de înmatriculareale autotractorului şi ale remorcii sunt false, acestea fiind în realitate ale unui ansamblu autotractor şi ale unei remorci ce sunt proprietatea unei societăţi din Bucureşti. De altfel, conducătorul auto nu posedă permis de conducere pentru categoriile C şi E. În prezent, Nicolae Enciu este cercetat în libertate pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere corespunzător şi conducerea unui autovehicul cunumere de înmatriculare false. Autotractorul şi remorca au fost indisponibilizate şi se desfăşoară activităţi de cercetare pentru stabilirea proprietarului acestora, a provenienţei motorinei şi a întregii activităţi infracţionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii