Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul susţine că a pus în aplicare o decizie judecătorească Moinescu - „Iordache vroia să-i dea secretarei teren în centru"

ro

14 Feb, 2011 02:27 2121 Marime text
Medgidia_Dumitru_Moinescu_19.jpgLa finalul săptămânii trecute, aleşii locali ai municipiului Medgidia s-au reunit într-o şedinţă ordinară a Consiliului Local, pentru a dezbate un număr de 15 proiecte de hotărâre.

Nici această întrunire nu a fost lipsită de obişnuitele contre între consilierii democrat-liberali şi primarul liberal Marian Iordache. Prin intermediul unui comunicat de presă, democrat-liberalii medgidioţi conduşi de Dumitru Moinescu susţin că aleşii PDL l-au împiedicat pe primarul Marian Iordache „să-i facă secretarei lui cadou 800 mp de teren în centrul oraşului". „Punctul 9 de pe ordinea de zi, «aprobarea realizării unui schimb de terenuri» reprezintă proiectul de HCL prin care primarul Marian Iordache vroia să-i facă cadou secretarei lui 800 mp de teren în centrul municipiului Medgidia, dacă nu ar fi fost oprit de opunerea consilierilor PDL", se arată în acelaşi comunicat de presă. Referitor la această acuzaţie, primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, ne-a declarat că a fost vorba despre punerea în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti.

Iordache: „Nu era să le dau o bucată din parc"

Medgidia_primar_Marian_Iordache.jpg„Socrul secretarei şi fratele său au revendicat o bucată din parc. Nu era să le dau o bucată din parc, aşa că am considerat că le putem da suprafaţa cuvenită, ca urmare a deciziei judecătoreşti, pe un teren viran situat undeva în spatele acestui parc", a declarat primarul Marian Iordache.

De asemenea, democrat-liberalii susţin că reprezentanţii Spitalului Municipal Medgidia nu au luat nicio măsură de reducere a pierderilor de apă la nivelul unităţii sanitare. „Spitalul Municipal Medgidia plăteşte 12 miliarde de lei apă şi numai 24 de miliarde lei sunt alocate pentru medicamente şi materiale sanitare, conform bugetului prezentat la punctul 1 de pe ordinea de zi a şedinţei. Consiliul de administraţie al Spitalului nu a luat nicio măsură pentru reducerea pierderilor la apă", se arată în acelaşi comunicat de presă.

Referitor la această problemă, primarul municipiului Medgidia a precizat că aleşii PDL au sesizat această problemă în luna noiembrie şi că de atunci s-au depus sesizări către minister pentru efectuarea unor investiţii în scopul eliminării pierderilor. „Este vorba chiar ca spitalul să fie alimentat dintr-un puţ propriu, însă problemele nu se pot rezolva peste noapte", a afirmat Marian Iordache.

Creditul, ochiul dracului

Referitor la acuzele privind încheierea de către primar a unui act adiţional la contractul de credit cu EximBank, privind majorarea dobânzii, primarul în funcţie afirmă că nu a avut de ales, contractul fiind încheiat de la bun început cu dobândă variabilă. „91% din fondurile de dezvoltare ale oraşului sunt bani obţinuţi în perioada 2004 - 2008. Administraţia Iordache nu a obţinut finanţarea pentru niciun proiect în cei trei ani de conducere a oraşului. Prin bugetul aprobat, Iordache alocă nouă miliarde de lei pentru nişte hârtii (închipuite studii de fezabilitate) ce înlocuiesc proiectele din promisiunile electorale", se mai arată în comunicatul de presă al democrat-liberalilor conduşi de Dumitru Moinescu. Referitor la aceste acuzaţii, Marian Iordache afirmă că, din contră, fosta administraţie locală, condusă de Dumitru Moinescu, nu a accesat niciun ban european în mandatul anterior. „Altfel, de ce a mai contractat credit bancar?!", a spus Iordache.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • medgidian 14 Feb, 2011 13:30 hai,Iordache laso balta. Cum poate spune acest pinochio de Iordache,ca este hotarare judecatoreasca. Da,se poate sa fie hotarare dar inainte de a da verdictul,nu se poate ca judecatorul sa nu fi cerut un punct de vedere,un document,municipalitatii.Aceasta familie Damu,de la revolutie se lupta pt. acesti 800 m si ce sa-ti povestesc,se rezolva acum cand este nora-sa secretara lui Iordache.Ar fi corect ca toti cei care au stat pe str. Tudor Vladimirescu,General Magheru,Decebal,sa duca la Iordache si sa ceara si ei tere acolo unde au stat. Rusine Iordache!