Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedeapsă redusă şi X5 înapoiat Cristel, favorizat de astrele justiţiei constănţene?

ro

12 Jul, 2011 00:00 2039 Marime text
Cristel_-_Cristel.jpgAstrele justiţiei constănţene par să-i surâdă Împăratului Cristel, fost şef al lumii underground constănţene, pe numele adevărat Cristian Marian Gheorghiu. Nu numai că a beneficiat de curând de o reducere substanţială a pedepsei la care a fost condamnat pentru operaţiunea eşuată „jaful secolului", de la şapte ani la doar patru ani de închisoare, dar instanţa pare să-l fi păsuit şi cu executarea silită a bolidului său, un BMW X5 de toată frumuseţea.

Decizia a fost pronunţată de magistraţii Judecătoriei Constanţa în dosarul cu numărul 13097/212/2010, în care firma lui Cristel, Crys & Gabi SRL, a contestat executarea silită a bolidului luat în leasing de la Credit Europe Leasing IFN SA. Culmea, este vorba despre acelaşi BMW pe care Gheorghiu l-a declarat furat la momentul la care a devenit conştient că se va trezi cu executorii judecătoreşti la uşă. După ce, iniţial, temutul lider al lumii underground a obţinut în instanţă suspendarea executării silite a firmei sale, judecătorii constănţeni au admis în parte contestaţia la executare formulată de firma Crys & Gabi.

B 28 CFD, în pericol

Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, maşina cu pricina, de la care a pornit litigiul lui Cristel cu executorii judecătoreşti, este un BMW X5 înmatriculat B 28 CFD. Autoturismul fusese dobândit de SC Crys & Gabi SRL Constanţa în baza contractului de leasing încheiat pe data de 12 decembrie 2007, documentul fiind semnat în numele firmei de însuşi Cristian Gheorghiu, la data aceea aflat în stare de libertate. Numai că anii au trecut, iar societatea individului cunoscut ca unul dintre liderii lumii underground constănţene a încetat să-şi mai achite dările lunare stabilite prin contract către Credit Europe Leasing IFN SA. În aceste condiţii, este de precizat că ultima lună în care firma lui Cristel a plătit pentru X5 a fost septembrie 2009. După o „păsuire" ce a durat circa patru luni, societatea de leasing s-a adresat instanţei, solicitând încuviinţarea necesară potrivit legii pentru a demara procedura executării silite, în vederea recuperării X5-ului neplătit. De menţionat că, la vremea respectivă, datoriile pe care Crys & Gabi le acumulase faţă de Credit Europe Leasing se ridicau la circa 400 de milioane de lei vechi.

S-au răzgândit judecătorii?

Iniţial, Judecătoria Constanţa a încuviinţat cererea de executare silită, iar astfel, firma de leasing a început demersurile în vederea recuperării maşinii. Totuşi, la momentul la care i-a devenit clar faptul că, mai devreme sau mai târziu, executorii judecătoreşti o să-i salte maşina, Cristel s-a prezentat glonţ la Secţia 4 Poliţie Constanţa, unde a reclamat că i-a fost furat bolidul. Conform declaraţiilor sale date în faţa oamenilor legii, Gheorghiu a reclamat faptul că i-ar fi împrumutat maşina unui prieten pentru un drum la munte, doar că prietenul respectiv a „uitat" să i-o mai returneze, fugind cu ea în ţară. Cu o plângere penală pentru recuperarea bolidului cu ajutorul poliţiştilor, Cristel a demarat, în paralel, un proces în instanţă, prin care spera să obţină suspendarea executării silite. Ceea ce a şi obţinut: în luna septembrie 2010, magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus suspendarea executării silite. Însă nu era de ajuns pentru ca bolidul să fie în siguranţă, astfel că societatea Crys & Gabi a înregistrat tot la Judecătoria Constanţa un dosar în care contesta executarea silită. Cazul cu pricina a fost înregistrat pe rolul Secţiei civile a instanţei, sub numărul 13097/212/2010. După mai multe termene şi amânări ale cauzei, în cele din urmă, judecătorii i-au dat dreptate lui Cristel. Pe jumătate. Conform Portalul instanţelor de judecată din România, magistraţii au decis să admită în parte contestaţia formulată de Crys & Gabi. În aceste condiţii, cel puţin pentru o perioadă de timp, Cristel nu are de ce să se mai teamă că i-ar dispărea bolidul. Cu trei ani de pedeapsă pentru furt „topiţi" practic la Curtea de Apel Constanţa (în urma transformării pedepsei din şapte ani de detenţie în numai patru ani după gratii) şi cu o contestaţie la executarea bolidului admisă în parte, Cristel pare a fi la acest moment copilul iubit al instanţelor constănţene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • xyz 12 Jul, 2011 00:00 Așa da! Bravo, se vede că se face dreptate în justiția constanțeana!