Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronul Cafe Cafe, in lupta cu Bancpost

ro

23 Sep, 2009 02:24 3740 Marime text

cap_1.jpgAfaceristul constănţean care a înaintat plângere penală împotriva băncii Bancpost, Iuliu Cătălin Nedelcu, este unul dintre patronii SC Cafe Cafe Restaurant SRL, firmă pentru care, în primăvară, două societăţi au cerut falimentul. Totodată, Nedelcu a precizat că încă nu şi-a recuperat cei 25.000 de lei pe care reprezentanţii unităţii bancare s-au angajat să-i returneze.

Iuliu Nedelcu, patron şi al Arte Ferrum, a precizat că nu a mai fost contactat de reprezentanţii unităţii bancare pentru a i se restitui suma în mod incorect reţinută. De menţionat că Iuliu Cătălin Nedelcu este şi acţionar al Cafe Cafe Restaurant, societate pentru care, nu demult, două firme au cerut deschiderea falimentului. Mai precis, este vorba despre SC Rimar Trade SA, creditor în dosarul 4448/118/2009, şi despre SC Huber SRL, creditor în dosarul 4866/118/2009. Ambele firme au solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă pentru Cafe Cafe în luna mai 2009, fiind vorba, se pare, despre nişte datorii neachitate. Totuşi, Iuliu Cătălin Nedelcu a precizat că situaţia de la Cafe Cafe nu are nicio legătură cu păţania pe care SC Arte Ferrum SRL, unde este acţionar, a avut-o cu SC Bancpost SA. Este de menţionat că, potrivit plângerii penale înaintate de reprezentantul Arte Ferrum către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în urma concilierilor, s-a stabilit ca banca să-i returneze societăţii Arte Ferrum suma de 25.000 de lei, până pe data de 20 iulie 2009. Totodată, reprezentanţii băncii s-au angajat „să solicite ştergerea tuturor înregistrărilor făcute de Bancpost cu privire la datoriile SC Arte Ferrum SRL din evidenţele Centralei Riscurilor Bancare ale Băncii Naţionale a României, înregistrate în perioada decembrie 2008 - mai 2009". Totuşi, conform plângerii, „şi de această dată, reprezentanţii făptuitoarei SC Bancpost SA au acţionat cu rea-credinţă, procedând la inducerea în eroare a SC Arte Ferrum SRL în scopul determinării să renunţe la pretenţiile formulate, prin prezentarea ca adevărată a unei situaţii neadevărate, şi anume faptul că suma de 25.000 de lei şi ştergerea din CRB va avea loc până pe 20.07.2009".

cafe_cafe.jpgO nouă „ţeapă"

Astfel, „nici până la data de 15.09.2009 Bancpost nu a procedat la plata sumei convenite amiabil şi nu a efectuat ştergerea societăţii noastre din Centrala Riscurilor Bancare din cadrul BNR, deşi prin adresa nr. 417/17.07.2009 (...) eram menţinuţi în eroare, în sensul că plata prejudiciului se va face la data de 15.08.2009, ceea ce, bineînţeles, reprezenta o nouă «ţeapă» din partea băncii". Amintim că plângerea penală înaintată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa priveşte atât persoana juridică SC Bancpost SA , dar şi pe mai mulţi angajaţi ai unităţii bancare, printre care şi directorul executiv al acesteia, Serafeimidis Ioannis. Plângerea semnată de Nedelcu în numele societăţii Arte Ferrum acuză unitatea bancară de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune. Contactat telefonic cu privire la această plângere, Serafeimidis Ioannis a precizat că nu avea cunoştinţă despre situaţia şi problemele întâlnite de clientul din Constanţa al băncii. „Nouă ne plac toţi clienţii noştri şi vrem ca toţi clienţii noştri să fie mulţumiţi. Nu ştiu de ce acest client are o problemă cu noi, dar nu am de gând să pornesc un război cu dumnealui prin intermediul mass-media", a afirmat directorul Bancpost. La rândul lor, reprezentanţii sucursalei Dacia a Bancpost, printre care directorul agenţiei, Georgeta Cabuz, nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima un punct de vedere.

{mos_ri:Cafe Cafe}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii