Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt firme se bat pe gradinita din Lazu

ro

10 Nov, 2009 00:37 3086 Marime text

cap1.jpgValoarea estimată a lucrării a fost de 1.200.000 lei, însă participanţii au ofertat preţuri între 632.091,85 lei şi 892.162,73 lei

La sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a avut loc, ieri, deschiderea ofertelor în cadrul procedurilor de achiziţie pentru atribuirea contractului privind lucrările de construire a unei grădiniţe cu program normal, în satul Lazu, comuna Agigea.

La licitaţie au participat opt ofertanţi: BMG Bucovina Construct SRL, Arconi Star SA, Rovas Investment SRL, Nimada SRL, CNE Cernavodă, Toporaşul Verde SRL, Litoral Construct SA şi Vela Impex SRL. Comisia de evaluare a licitaţiei a fost alcătuită din Gabriela Mirela Toma - preşedinte, Gheorghe Ghiţă, Florenţa Gheorghe - arhitect-şef Primăria Agigea, Andrei Florina şi Oana Coravu, inspector achiziţii în cadrul Primăriei Agigea.

Prima ofertă deschisă a fost cea a SC BMG Bucovina Construct SRL, care a ofertat un preţ de 794.456,21 lei, un termen de execuţie de patru luni şi o garanţie de bună execuţie de 120 luni.

A doua ofertă deschisă a fost cea a SC Arconi Star SA, care a ofertat un preţ de 699.841,24 lei, o durată de execuţie de două luni şi o perioadă de garanţie de zece ani. A urmat oferta SC Rovas Investment SRL, care a oferit un preţ de 791.943 lei, o durată de execuţie de şase luni şi o garanţie a lucrării de 120 de luni. Cea de-a patra ofertă deschisă a fost cea a SC Nimada SRL, care a participat cu un preţ de 892.162,73 lei, oferindu-se să construiască grădiniţa în şase luni şi propunând o garanţie de bună execuţie de 120 luni. A cincea ofertă deschisă a fost cea a CNE Cernavodă, care a oferit un preţ de 783.715 lei, o perioadă de execuţie de patru luni şi o garanţie a lucrării de 120 de luni. Oferta SC Toporaşul Verde SRL a fost cea de-a şasea deschisă. Firma a ofertat un preţ de 632.091,85 lei, o perioadă de execuţie de cinci luni şi o garanţie a lucrării de 120 de luni. SC Litoral Construct SA, cel de-al şaptelea ofertant, în ordinea deschiderii ofertelor, a participat cu un preţ de 658.265,42 lei, propunând o perioadă de execuţie de opt luni şi o garanţie a lucrărilor de 60 de luni. Cel de-al optulea candidat - SC Vela Impex SRL - a oferit un preţ de 742.795,99 lei, o durată de execuţie de şase luni şi o perioadă de garanţie de 120 de luni.

licitatie_dosare_01.jpgToporaşul Verde - cel mai mic preţ

Pe locul întâi, din punct de vedere al celui mai bun preţ, s-a clasat oferta SC Toporaşul Verde SRL, urmată, pe locul doi, de oferta SC Litoral Construct SA şi, pe locul al treilea, de cea a SC Arconi Star SA.

De precizat că valoarea estimată a lucrării a fost, potrivit anunţului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, de 1.200.000 lei fără TVA. Autoritatea contractantă a pus condiţia ca ofertanţii să aibă o cifră de afaceri anuală medie de minimum 3.000.000 lei, pe ultimii trei ani. De asemenea, participanţii trebuiau să prezinte trei contracte similare cu o valoare minimă de 1.000.000 lei, executate în ultimii cinci ani. Garanţia de participare la licitaţie a fost de 6.000 lei. Criteriul de atribuire este, potrivit SEAP, oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. În analiza ofertelor, propunerea financiară va conta în proporţie de 55%, iar propunerea tehnică, 45%. În ultima şedinţă a Consiliului Local Agigea s-a aprobat darea în administrare, către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, a terenului pentru construirea grădiniţei din Lazu. În perioada următoare, comisia de evaluare va analiza ofertele şi va desemna societatea care se va ocupa de construcţia unităţii de învăţământ preşcolar.

{mos_ri:Bucovina Construct, Arconi Star} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dani 05 Oct, 2010 00:50 este o firma cu un viitor stralucitor,care este condusa de o doamna demna de cercul bussines
  • MARIAN 11 Feb, 2010 12:18 SA DEA DRACI IN FIRMA TOPARASUL VERDE SA VA MANANCE VIERMI
  • NOSTRADAMUS 10 Nov, 2009 11:42 Pai mai fratilor,daca criteriul de adjudecare stabilit este oferta cea mai buna d.p.d.v. economic cum spune autorul acestui articol si nu cum spune legea achizitiilor publice,din care ponderea : 55 % oferta financiara si 45 % propunerea tehnica,atuni cum stabiliti oferta castigatoare pe punctaj ? Atentie domnule contabil sef Tudorica,ori criteriul de adjudecare " pretul cel mai scazut " cf.criteriilor de cantitate/calitate a lucrarilor stabilite in fisa de date a achizitiei si in caietul de sarcini ori " oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnic " pe punctaj si stabilirea clasamentului ofertantilor,pretul maxim admis fiind cel stabilit prin fisa de date a achizitiei(alocatia bugetara maxim admisa),altfel iese o varza de licitatie si sigur veti avea contestatii la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor Bucuresti care va bloca licitatia si declararea operatorului economic castigator,atentie este sfarsit de an si ramaneti fara bani,acestia nu se reporteaza dintr-un an in altul,ci se fac venit la bugetul de stat,pentru ca, nu mai aveti timp sa organizati o noua licitatie in 2009 !!! Succes si ...scuze pentru indicatii...