Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta pentru Barou - file de campanie avocăţească Ia benzina, neamuleee!...

ro

22 Mar, 2011 02:20 1616 Marime text
cap_7.jpgPentru că timpul este scurt, iar concurenţa este acerbă, se pare că nu mai există limite la „super-ofertele" lansate pe ultima sută de metri în campania pentru şefia Baroului Constanţa de către aspiranţii la funcţie. Care mai de care, o parte dintre avocaţii ce doresc să se instaleze în scaunul de decan al Baroului Constanţa s-au lansat în diverse strategii de a-şi atrage voturile, acestea mergând de la abordarea directă, faţă în faţă, a votanţilor pe holurile instanţei (uneori chiar împotriva lor), şi până la a le propune printr-o „circulară" transmisă prin poşta electronică diverse facilităţi, „cum ar fi, dar fără a se limita la:" carburanţi mai ieftini, şi chiar „servicii auto sau casnice conexe".

În contextul în care, iată, serviciile nu se limitează la cele menţionate, înclinăm să nu vrem să cunoaştem ce altceva ar putea cuprinde acestea. Revenind la „super-ofertele" lansate în campanie de unii dintre candidaţi, este de menţionat că propunerea cu benzina ieftină circulă printre avocaţi cu titlul de proiect de hotărâre ce ar urma să fie adoptat pe data de 2 aprilie 2011, adică data la care se vor desfăşura alegerile pentru Baroul Constanţa. Candidatul cu pricina pare să facă lobby pentru mandatarea noului decan în sensul purtătorii unor discuţii cu comercianţii interesaţi să furnizeze bunuri şi servicii „de orice natură" Baroului. Şi chiar oferă exemple în acest sens, „fără a se limita la: carburanţi auto, servicii auto sau casnice conexe, birotică şi papetărie şi altele asemenea". Fireşte, totul „în condiţii favorabile, cu discounturi sau facilităţi semnificative". Tot fireşte, totul pentru avocaţii-alegători: „acordate direct şi personal membrilor sau direct şi în mod cumulat Baroului". Totuşi, există şi un revers al medaliei: „avocaţii (...) nu vor refuza nejustificat încheierea respectivelor contracte". Iar, la sfârşit, aspirantul cu pricina la scaunul de decan dă asigurări că a „iniţiat în sensul celor de mai sus unele negocieri cu un distribuitor de carburanţi auto având o prezenţă locală şi naţională satisfăcătoare şi sunt în măsură să prezint un draft (nr., schiţă, proiect) al unei posibile propuneri de acest gen".

Abordaţi pe holurile instanţelor

Dincolo însă de „momirea" avocaţilor-alegători cu carburant mai ieftin, mai există o altă strategie de campanie ce a trezit amuzamentul în rândul purtătorilor de robe constănţeni. Anume, abordarea directă, faţă în faţă, a votantului. Urmăriţi pe holurile instanţelor de judecată, avocaţii sunt abordaţi, vrând-nevrând, de diferiţii candidaţi pentru cel mai înalt scaun din Barou care ţin morţiş să le prezinte programul de campanie. Fie că acesta include sau nu benzină ieftină, cert este că rar votanţii desluşesc strategia managerială propusă de candidatul cu pricina din cauza şirului neîntrerupt de laude şi elogii aduse propriei persoane de aspirant.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii