Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecatorul Alecxandru „Ca magistrat, nu poti sa ii multumesti pe toti"

ro

02 Jul, 2010 01:57 1354 Marime text
sala_judecata.jpg„În orice proces civil există două părţi cu interese contrare, şi una dintre acestea va pierde procesul, iar alta îl va câştiga", a precizat magistratul

Cercetaţi pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă şi nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor, soţii Ileana şi Petronel Alecxandru, din cadrul Judecătoriei Constanţa, au obţinut câştig de cauză la Consiliul Superior al Magistraturii. „Ca magistrat, nu poţi să îi mulţumeşti pe toţi", a precizat judecătorul Alecxandru, într-un comentariu afişat pe ediţia online a site-ului ZIUA de Constanţa, la articolul „Cercetaţi de CSM: Magistraţii Ileana şi Petronel Alecxandru se războiesc cu Judecătoria Constanţa".

În şedinţa din 30 iunie a Secţiei pentru judecători în materie disciplinară, reprezentanţii CSM au respins acţiunea disciplinară formulată de Comisia de disciplină pentru judecători împotriva celor doi magistraţi. Celor doi soţi li se imputa faptul că, dată fiind maniera proprie de interpretare a legii în cazul dosarelor privind încuviinţarea executării silite, s-a ajuns la situaţia în care sute de dosare au fost tergiversate. Deşi au existat mai multe sesizări la CSM, inclusiv din partea Camerei Executorilor Judecătoreşti din Constanţa, în cele din urmă, Consiliul a respins acţiunea disciplinară formulată faţă de cei doi judecători. „În orice societate civilizată trebuie să existe şi un drept la replică", a precizat judecătorul Petronel Alecxandru cu privire la articolul intitulat „Cercetaţi de CSM: Magistraţii Ileana şi Petronel Alecxandru se războiesc cu Judecătoria Constanţa". „Ceea ce trebuie să se ştie este că în orice proces civil există două părţi cu interese contrare şi că una din acestea va pierde procesul, iar alta îl va câştiga; altfel nu se poate, cu excepţia cazului în care părţile se înţeleg şi încheie tranzacţie". „Întotdeauna, cel care pierde crede că avea dreptate şi că a fost nedreptăţit. Există însă şi reversul medaliei, întrucât tot atâţia sunt şi cei care considerau că au dreptate şi care au câştigat. Ca magistrat, nu poţi să îi mulţumeşti pe toţi", a mai precizat Petronel Alecxandru.

Sesizările, lucruri „perfect normale"

Acesta a mai afirmat că, uneori, cei nemulţumiţi uzează de dreptul de a face sesizări, ceea ce este un „lucru perfect normal", în opinia judecătorului. „La rândul lor, cei sesizaţi sunt obligaţi să verifice sesizările, lucru iarăşi perfect normal, neavând nimic ieşit din comun. La sfârşit, sesizarea este adusă în faţa unei instanţe de judecată - Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii - care decide dacă acea sesizare era sau nu întemeiată şi dacă judecătorii au săvârşit sau nu vreo faptă care să constituie abatere disciplinară". Totuşi, magistratul atrage atenţia că „simplul fapt de a formula o sesizare nu înseamnă neapărat că ea este şi întemeiată". „Aceasta, deoarece oricine poate formula orice fel de sesizare, iar cel sesizat este obligat să o verifice", spune judecătorul. De asemenea, acesta a mai adăugat că, în cazul său, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis la data de 30.06.2010, cu unanimitate de voturi, că sesizarea era neîntemeiată. De menţionat că, începând cu data de 1 mai 2010, magistratul şi-a obţinut transferul la Judecătoria Călăraşi, în timp ce soţia sa a rămas la Judecătoria Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii