Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IJC a controlat reparaţia podului de la Cernavodă

ro

23 Feb, 2011 01:29 1015 Marime text
După 27 de ani de exploatare, Podul de la Cernavodă şi viaductele aferente, pe DN 22C, km 1+978, pod combinat cu căi suprapuse, cale ferată la nivel inferior şi şosea la nivel superior, ce traversează canalul Dunăre - Marea Neagră, a intrat în reparaţii capitale.

Inspectoratul Judeţean în Construcţii a efectuat un control în proiectare, ocazie cu care s-a constatat că proiectul tehnic întocmit este incomplet şi s-a dispus completarea acestuia cu caiete de sarcini privind condiţiile tehnice de calitate, prescripţiile generale de execuţie reguli, precum şi metodele de verificare a calităţii lucrărilor, elaborate în concordanţă cu standardele şi normativele în vigoare la data executării lucrării. Au mai fost solicitate liste cu cantităţile de lucrări, instrucţiunile privind urmărirea comportării în timp a construcţiei, conform Normativului P130/1999, şi programul de control al calităţii în fazele de execuţie determinante. De asemenea, a dispus ca proiectul tehnic întocmit în baza raportului de expertiză tehnică să fie însuşit de către autorul acestuia, din punct de vedere al respectării soluţiilor şi a măsurilor dispuse. IJC Constanţa a dispus executantului aplicarea sistemului de conducere şi de asigurare a calităţii prin întocmirea planului calităţii pe lucrare şi vizarea acestuia de către responsabilul tehnic cu execuţia atestat MLPAT.

La data controlului, se executau lucrări de demolare a grinzilor pe calea 2, viaductul spre Bucureşti, iar în acest moment toate măsurile dispuse au fost duse la îndeplinire. „Avem obligaţia să monitorizăm îndeaproape toate lucrările importante realizate în judeţul nostru, verificând încă din faza de proiectare dacă normativele şi legislaţia în vigoare sunt respectate. Vom continua să facem verificări în toate etapele de realizare a celor mai importante obiective", a precizat Christian Gigi Chiru, directorul IJC Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii