Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR, chemat „la ordin“ in instanta Colidiuc „rupe pisica“

ro

06 Jul, 2010 01:16 1827 Marime text
Colidiuc_Dorin_Colidiuc_01.jpgIGPR, chemat „la ordin“ în instanţă:Colidiuc „rupe pisica“

MagistraţiiCurţii de ApelConstanţa vor tranşa mâine cazul „ofiţerul Colidiuc versus InspectoratulGeneral al Poliţiei Române". Fostul adjunct al Inspectoratului de Poliţie alJudeţului Constanţa, comisarul-şef Dorin Colidiuc, a dat în judecată IGPR,solicitând suspendarea executării actului administrativ prin care a fostdemisdin funcţia de adjunct al IPJ.

Înregistrată pe 25 iunie laSecţia contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa, acţiuneaa primit numărul 869/36/201, iar prima înfăţişare a fost fixată în mai puţin dedouă săptămâni, urmând ca procesul să se judece în cursul zilei de mâine, lacompletul C2 Fond, de la ora 9.00. Reclamant este comisarul-şef Dorin Colidiuc,până mai ieri adjunct al inspectorului-şef al IPJ Constanţa, iar rolul de pârâti-a revenit Inspectoratului General al Poliţiei Române. Dat fiind că sesolicită suspendarea executării actului administrativ, conform legislaţiei învigoare, se va discuta despre daune cel puţin din punctul de vedere aldiminuării salariale, urmând să se facă astfel dovada vătămării suferite defostul adjunct al IPJ Constanţa.

Comisarul-şef Colidiuc a fost demis oficial dinfuncţie pe 25 iunie, după ce i-a fost respinsă contestaţia împotriva decizieiprin care fusese sancţionat cu trecerea pe o funcţie inferioară. La bazaînlăturării sale s-a aflat o verificare efectuată în luna aprilie de cătreCorpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Este demenţionat că verificarea activităţii lui Colidiuc a venit imediat după plecareafostului şef al IPJ Constanţa, comisarul-şef Aurelian Zaheu. În acest context,trebuie amintit faptul că este pentru a doua oară când adjunctul Colidiuc estecercetat după plecarea şefului inspectoratului. În urmă cu circa trei ani,Dorin Colidiuc, la vremea aceea subcomisar, a fost aspru sancţionat desuperiorii săi pentru că nu s-ar fi implicat în ancheta care-l viza pe CristianGherghişan, unul dintre numele cu rezonanţă în lumea underground constănţeană.Ancheta a avut loc după plecarea comisarului-şef Victor Popescu, iar lamomentul respectiv Colidiuc a fost găsit vinovat de neimplicare şi s-a propusînlocuirea sa din funcţie pentru management defectuos, trecerea pe o funcţie despecialist I şi diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni. Nemulţumit dedecizia luată de superiorii săi, Dorin Colidiuc a dat în judecată InspectoratulGeneral al Poliţiei Române şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii