Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce a făcut ARSVOM pentru scafandrii Zarafu şi Ispas

ro

21 Oct, 2010 00:00 1739 Marime text
scafandrii.jpgAgenţi Română pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare, instituţie condusă de Ion Vociu, a răspuns apropiaţilor scafandrului Cristian Zarafu, dispărut în seara zilei de nouă septembrie, alături de Cătălin Ispas, în timp ce încerca să filmeze epava cargoului Medy.

„Vă informăm că începând cu data de 1.09.2010, din momentul în care nava Medy s-a scufundat, o navă specializată a agenţiei inspectează zona în fiecare zi în vederea identificării eventualelor scurgeri de hidrocarburi provenite din tancurile de combustibil. (...) Începând cu data de 10.09.2010 ARSVOM Constanţa execută operaţiuni de căutare, salvare şi identificare la suprafaţă a celor doi scafandri dispăruţi în data de 09.09.2010, în zona navei Medy“, au mai precizat lucrătorii agenţiei. Aceştia continuă susţinând că timp de cinci zile ARSVOM, în colaborare directă cu nava militară NMS Grigore Antipa, aparţinând Forţelor Navale Române, a desfăşurat acţiuni de căutare în imersie cu scafandri la nava Medy atât în exteriorul epavei, cât şi în interiorul acesteia. În urma activităţii de căutare, declară şefii agenţiei, nu au fost descoperiţi indicii de prezenţă a scafandrilor dispăruţi. După ce le-a fost înşirat graficul acţiunilor aferente intervalului 9-26 septembrie, timp în care vasele ARSVOM au efectuat căutări în zona cargoului, familiile îndoliate au primit asigurări că astfel de acţiuni se vor desfăşura, în continuare, zilnic, până când „Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin Autoritatea Navală Română vor considera acest lucru“.

Planul de cooperare privind intervenţia unitară în situaţii de urgenţă pentru căutarea şi salvarea vieţii omeneşti în zona de litoral şi mare", din cauza faptului că recuperarea cadavrelor prinse în epavele scufundate nu fac obiectul prevederilor planului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • jeni 24 Oct, 2010 20:00 domnilor de la arsvom nu mai mintiti poporul cand ati mers cu nava dvs cu scafandrii cei de la MAPN(NAVA ANTIPA)vau spus sa plecati cai incurcati. si unde este acea colaborare intre MI ,MAPN SI MINISTERUL TRANSPORTURILOR cu alte cuvinte nu vi sa dat voie sa intrati cu scafandrii lumea nu e proasta stie cum stau lucrurile sa fereasca sfntu sa se mai intample ne tratati cu indiferenta daca erau ai vostrii ii obligati sa intre nu conta ca era vreme buna sau rea erau ai vostri nu uitati dumnezeu e sus si vede (branza ,mezei,voicu ,unciuleanu mai ales sa va fie rusine aveti si voi copii sa nu cumva sa apelati la noi . ps .ca doar nu au voie sa mearga la morti cei de la arsvom toata vara cine io fi scos
  • makanake 21 Oct, 2010 17:41 la anu si la multi ani...................................ii mai gaseste