Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grav accident de muncă la Analog Trans Bena unui utilaj a curmat viaţa unui tânăr

ro

24 Mar, 2011 02:59 2918 Marime text
Un tânăr de 27 de ani a decedat, ieri, în jurul orelor 15.00, la o cariera de piatră din Ovidiu.

Potrivit inspectorului şef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa, Eugen Bola, tânărul Marian Dinu a fost strivit de bena unui utilaj. „În acest accident de muncă sunt implicate două societăţi: Analog Trans SRL şi Traconex.ro SRL. Cea din urmă a solicitat de la SC Analog Trasn SRL un utilaj pentru a aduce din port o benă. Utilajul a ajuns cu bine la destinaţie, dar în momentul când urma să fie descărcată s-a rupt un cablu şi l-a strivit pe acest tânăr, care dădea o mână de ajutor şoferului. Deocamdată se ştie că Marian Dinu, nu avea contract de muncă la nici una dintre cele două societăţi: Analog Trans SRL şi Traconex.ro SRL. Urmează să stabilim ce căuta acel tânăr acolo, dacă nu era angajat", a explicat Eugen Bola. În aceste condiţii, ITM Constanţa a demarat o anchetă, pentru a stabili cauzele şi circumstanţele producerii acestui accident de muncă. Am încercat să luăm legătura cu administratorul SC Analog Trans SRL Ovidiu, Mugurel Pană, care, la prima discuţie telefonică ne-a anunţat că nu ştie nimic despre accidentul de muncă, după care şi-a închis telefonul.

Mugurel Pană, cercetat pentru evaziune fiscală

Reamintim că Mugurel Pană, în vara anului 2010, a fost suspectat de procurorii constănţeni că ar fi pus bazele unei adevărate cariere clandestine de piatră. Acuzat de infracţiuni la legea minelor şi evaziune fiscală, Pană era bănuit că ar fi reuşit să sustragă aproximativ 100.000 de metri cubi de materiale din excavaţiile de la Canalul Dunăre - Marea Neagră. Potrivit anchetatorilor, în august 2009, acesta a mai fost surprins în flagrant în apropiere de Mihail Kogălniceanu, în cariera Sitorman, cu trei autocamioane şi un buldoexcavator aparţinând SC Analog Trans SRL. Procurorii spun că, la momentul respectiv, individul desfăşura activităţi miniere supraterane, piatra astfel extrasă fiind livrată unei societăţi care avea contract cu Armata Americană pentru realizarea lucrărilor din baza de la Mihail Kogălniceanu. Investigatorii au descoperit că Pană se ocupă cu acelaşi lucru, la o carieră din apropierea Canalului Dunăre - Marea Neagră. Conform documentelor oficiale, firma Analog Trans a fost înfiinţată în 1998, iar obiectul principal de activitate este reprezentat de „construcţii hidrotehnice". Unic asociat şi, totodată, administratorul firmei este Mugurel Pană, de 42 de ani, din Constanţa. În 2008, cu 30 de salariaţi, firma a avut o cifră de afaceri de 8.897.445 de lei şi un profit brut de 68.522 de lei, în timp ce, cu un an înainte, 35 de oameni erau salariaţi ai Analog Trans, cifra de afaceri era de 5.721.609 de lei, iar profitul brut a fost zero. În aprilie 2010, firma Analog Trans, în asociere cu italienii de la C.O.I.S., a câştigat contractul pentru refacerea lucrărilor de protecţie şi consolidări mal drept km 30+000 ÷ 30+500 Canal Dunăre Marea Neagră, de la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA. De menţionat că, potrivit site-ului Vrajitorul.eu, la momentul de faţă, pe numele firmei Analog Trans sunt înscrise peste 30 de garanţii, pentru tot atâtea credite. În ceea ce-l priveşte pe Mugurel Pană, acesta mai apare în societăţile Agrotransport Tomis SA, Transport Tomis SRL, Crasher Sit 07 SRL, Exploatare Sitorman şi Windblade SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • geni 27 Mar, 2011 18:53 Dumnezeu sa`l ierte
  • POPESCU 25 Mar, 2011 23:03 Domnule administrator Mugurel Pana....se pare ca in sfarsit vei plati pentru toate tzepele pe care le-ai dat angajatilor nostri actuali si fosti. Cand te pui in pat seara incearca sa te gandesti la cate rele ne-ai facut noua si cate tzepe ai tras....chiar te mintzeai singur ca nu vei plati vreodata??....Sunt foarte curios cum va mai incerca Dl Prodan ("asociatul tau") sa te mai ajute cu bietzii lui din PDL Constanta. De mentzionat ca in spatele afacerilor d-lui Mugurel Pana , se afla oameni din PDL Constanta care contra unor sume de bani fac f. multe lucruri la limita legii sau chiar pe langa lege. VOI REVENI CU ALTE DETALII ..... P.S. - Roaga-te sa nu spun tot ce stiu...Muresan,Bocai,mii de tone de nisip furat,camioane care sunt urmarite de leasing si ascunse de dumneavoastra....voi continua!!!
  • ion vasile 24 Mar, 2011 10:43 Marian baiatul care a murit muncea la cariera fara contract de munca ,lucra chiar si pe utilaje fara ca patronul sa-i asigure conditii si fara sa aiba vre-o calificare in acest sens ei fiind rude