Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce si-a dat noul sef al IPJ barba jos

ro

02 Jun, 2010 02:32 2705 Marime text
cap_6_.jpgComisarul-şef George Dorel Popa a râs cu lacrimi când a auzit întrebarea noastră

Proaspătul şef interimar al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, comisarul-şef, George Dorel Popa, a aderat la un nou look, despre care, spune el, este mult mai în ton cu moda contemporană.

Până acum, inspectorul-şef era recunoscut într-o clipă după ochelarii de vedere şi barba îngrijită pe care o purta.

Nu mare ne-a fost mirarea când, la una dintre întrevederile cu mass-media, şeful IPJ s-a afişat cu o nouă înfăţişare.

În încercarea noastră de a descoperi care au fost motivele pentru care a recurs la acest gest, am aflat că acestea sunt strict de ordin cultural teritorial.

Amuzat de întrebările noastre, acesta ne-a dezvăluit că barba pe care o purta, după modelul polonez, l-a ajutat să se integreze mai bine între colegii de naţionalitate poloneză, cât timp a fost delegat la Varşovia, pe probleme de afaceri interne.

A râs cu lacrimi după ce a auzit ce l-am întrebat

„Sunt cele mai simpatice întrebări pe care mi le-a pus cineva până acum. Nu ştiam că barba mea e de interes public".

După ce a ajuns înapoi în oraşul său natal, Constanţa, şeful IPJ a renunţat la look-ul polonez, deoarece, după spusele sale, la noi în ţară nu este la modă.

„Odată ce m-am întors în România, am decis să renunţ la barbă pentru că am observat că nu prea se poartă la noi".

De asemenea, l-am întrebat dacă cineva anume, din anturajul său sau din familie, i-a propus să-şi schimbe înfăţişarea sau dacă decizia i-a aparţinut în totalitate.

Amuzat foarte tare de întrebare, acesta ne-a spus, printre hohote de râs, că nu a fost influenţat de nimeni şi că s-a hotărât de unul singur să renunţe la barbă.

Cunoscut drept un familist convins, dar mai ales un romantic incurabil, acesta nu a făcut niciun pas fără ca soţia sa să nu-şi dea acordul.

„Nu, nu, deci hotărârea am luat-o eu, din propria iniţiativă, dar întâi a trebuit să cer acordul soţiei".

A fost decorat de mai multe ori în Polonia

Înainte de a ajunge în scaunul de şef al IPJ Constanţa, George Popa a primit „Medalia de argint - pentru merit", de la vice-prim-ministrul Republicii Polone, dar şi „Medalia pentru servicii aduse poliţiei", acordată de ministrul Afacerilor Interne şi Administraţiei din Republica Polonă. Totodată, actualul şef al IPJ spune că a primit o scrisoare de apreciere din partea conducerii Agenţiei Europene FRONTEX, dar şi o scrisoare de apreciere şi felicitare din partea ambasadorului României în Republica Polonă. Înainte de a veni la şefia Poliţiei constănţene, în perioada 2004 - 2010, George Dorel Popa a fost consilier diplomatic cu specializarea afaceri interne, la Ambasada României în Republica Polonă, post obţinut după ce, în intervalul 2001 - 2004, a fost şeful Poliţiei Murfatlar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vanghelie 02 Jun, 2010 00:36 Da, il place Ioana primului marinar al tarii mai mult fara barba.