Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu averea scoasă la licitaţie Cine-l execută pe Băncuţă?

ro

27 Jan, 2011 00:00 6814 Marime text
bancuta___.jpgTerenul de 9.000 mp al lui Tancu Băncuţă a fost scos la licitaţie şi adjudecat pentru o sumă de peste 122.000 de euro

Celebrul reprezentant al lumii underground brăilene care a venit să împartă dreptatea la Constanţa şi a fost arestat pentru tentativă de omor calificat, Tani Fidis Băncuţă, zis Tancu, a rămas fără o parte din terenurile din Constanţa. Pentru că nu şi-a achitat datoria de 120.000 de euro către Mihai Soare, patronul fast food-ului Havana Beach, Tancu s-a trezit că i-a fost scos la licitaţie un teren de 9.000 de metri pătraţi pe care-l deţinea în Constanţa.

Pe data de 11 ianuarie, suprafaţa a fost adjudecată de un terţ, în urma unei licitaţii care a avut loc la Biroul Executorului Judecătoresc Bogdan Ionică. Preţul de pornire a licitaţiei a fost de 122.000 de euro, însă suma finală pentru care a fost vândut terenul lui Băncuţă a fost mai mare. Mai exact, conform Publicaţiei de Vânzare afişate la Judecătoria Constanţa, este vorba despre "imobilul situat în municipiul Constanţa, Parcela A157/22-LOT1, Tarla 28, judeţul Constanţa, compus din teren extravilan arabil în suprafaţă de 9.000 mp, care are nr. cadastral 10191 şi carte funciară deschisă nr. 124419". Se mai spune despre teren că este "proprietatea debitorului Băncuţă Tani Fidis (...) care, prin titlurile executorii constând în Contractul de împrumut cu garanţie imobiliară autentificat sub nr. 34/13.01.2009 (...) şi Proces verbal de stabilire a cheltuielilor de executare nr. 03/05.10.2010, datorează suma de 120.000 de euro - debit principal, plus 12.911,77 de lei - cheltuieli de executare, către creditorul Soare Mihai (...)". Nu în ultimul rând, se mai arată că valoarea imobilului este de 122.000 de euro, în echivalent în lei la data licitaţiei.bancuta_teren.jpg

Cine l-a împrumutat pe Tancu

Foarte interesant, Mihai Soare, creditorul lui Tancu Băncuţă, este unul dintre fondatorii Havana Beach SRL Constanţa, alături de constănţeanul Marius Ene. Firma a luat fiinţă în 2002, obiectul principal de activitate fiind reprezentat de "alte unităţi de preparare a hranei - fast food". În 2007, acelaşi Mihai Soare, împreună cu mai mulţi cetăţeni italieni, au pus bazele Studio Ambiente Italia SRL Constanţa. Potrivit Monitorului Oficial nr. 3730/2007, fondatorii societăţii erau Domenico Lavecchia, Angelo Ubaldi, Osvaldo Pedana, Paolo Marino şi Luciano Bazzarri, toţi din Umbertide, Perugia, şi constănţeanul Mihai Soare. Fiecare asociat deţinea 16,66%, iar administratori erau Luciano Bazzarri, Paolo Marino, Osvaldo Pedana şi Mihai Soare. Cu sediul social în Constanţa, pe bulevardul Tomis la numărul 142, bl. TD2A, parter, firma avea drept activitate principală "cumpărarea şi vânzarea bunurilor imobiliare proprii". Nu în ultimul rând, acelaşi Mihai Soare apare ca fondator al firmei Soleil Turism SRL Constanţa, împreună cu Nicu Soare. Societatea a fost înfiinţată de cei doi Soare în luna iulie 2008, Mihai şi Nicu deţinând fiecare câte 50% şi fiind, totodată, şi administratorii firmei. Cu sediul social în Constanţa, pe bulevardul Tomis, la numărul 56, biroul nr. 1, firma avea ca activitate principală "activităţi ale agenţiilor turistice".

Tatăl, executat de bancă

Revenind la Tani Fidis Băncuţă, este de menţionat că individul a compărut ieri în faţa magistraţilor Tribunalului Constanţa, unde s-a desfăşurat un nou termen de judecată în procesul în care este acuzat de tentativă de omor calificat comisă asupra lui Mirel Chiujdea, împreună cu vărul, fratele şi tatăl său. Şedinţa de judecată a fost una cu scântei, suspecţii nefiind de acord cu depoziţiile martorilor audiaţi de judecători. Pe de altă parte, nu este de trecut cu vederea faptul că nici Cocoş Băncuţă, tatăl lui Tancu, nu pare să stea prea bine la capitolul financiar. Pe 21 ianuarie, Banca Transilvania SA a solicitat instanţei Judecătoriei Constanţa încuviinţarea executării silite a lui Cocoş Băncuţă, pentru un credit neachitat. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei sub numărul 1658/212/2011, urmând ca procesul să se desfăşoare mâine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii