Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristel, anchetat in continuare de Parchetul Curtii

ro

16 Dec, 2009 21:24 4112 Marime text

interlopi_cristel.jpgPotrivit unor surse, ancheta ar fi tergiversată în mod voit

Dosarul în care Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, este cercetat pentru că l-ar fi bătut pe poliţistul de frontieră constănţean se află încă în lucru, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. La aproape doi ani de la altercaţia din barul aparţinând SC Nicolas Plus SRL Constanţa, procurorii nu au finalizat încă ancheta şi nu au dispus nicio măsură cu privire la presupuşii agresori, iar atmosfera care pluteşte în legătură cu ancheta este una de „dolce far' niente".

În aceste condiţii, Cristel, dar şi celelalte persoane cercetate alături de el cu privire la agresarea poliţistului, nu au nicio altă interdicţie decât cea dispusă în dosarul privind scandalul de la Flora, din 2006, respectiv obligarea de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei. Potrivit datelor făcute publice la momentul respectiv de anchetatori, bătaia dintre Cristel şi Alexandru Filip, poliţistul de frontieră, a avut loc în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2007, într-un bar situat în cartierul Coiciu. Din primele date culese de anchetatori, se pare că spiritele s-au încins brusc în jurul orei 4.00, când în local au intrat Cristian Gheorghiu şi Victor Şerban zis Gogu, însoţiţi de fraţii Eugen şi Radu Manea, Neculae Boca, Ştefan Bădilă, Florin Petrică Popescu, Florin Moroşanu şi Marius Leţa. La momentul respectiv, poliţiştii au spus că cei nouă bărbaţi au dat buzna peste clienţii din bar, fixându-şi ţinta pe Alexandru Filip, de 25 de ani, un ofiţer din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa. Totodată, nici George Daniel Gherasim, de 24 de ani, prietenul poliţistului, nu a scăpat de urgia atacatorilor.

Găsit la Predeal

După ce i-au ciomăgit bine, agresorii au ieşit din bar şi au început să lovească o maşină parcată în faţa localului. Anchetatorii au susţinut că agresorii au fugit numai după ce au distrus şi autoturismul respectiv. După altercaţie, oamenii legii l-au depistat pe Cristian Marian Gheorghiu tocmai la Predeal, de unde individul a fost nevoit să se întoarcă la Constanţa şi să dea declaraţii. Acuzaţiile care i s-au adus sunt de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi loviri sau alte violenţe. Din câte se pare, motivul pentru care Gheorghiu şi ceilalţi au sărit pe poliţistul de frontieră, pare să fie faptul că acesta are un frate, tot poliţist, cu care „gaşca Gheorghiu" ar avea mai multe de împărţit. Una peste alta, după vâlva făcută la început, lucrurile par să se fi liniştit, iar anchetatorii nu mai par foarte interesaţi de soluţionarea dosarului, o atmosferă de „dolce far' niente" părând să planeze în legătură cu această anchetă. Plimbat între mai multe Parchete, pornind de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, apoi cel de pe lângă Tribunal şi ajungând, într-un final, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, dosarul pare mai degrabă să fi fost uitat într-un dulap. Unul dintre motivele pentru care cazul pare să nu înainteze deloc poate fi volumul mare de muncă, în raport cu numărul mic de procurori rămaşi, la ora actuală, în schema Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Pe de altă parte, sunt voci care afirmă că ancheta ar fi tărăgănată în mod voit, existând un interes ca dosarul să fie soluţionat cât mai greu pentru a ajunge cât mai târziu în instanţă, astfel încât să se împlinească termenul de prescripţie pentru faptele de care sunt acuzaţi suspecţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii