Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperatiştii din întrega ţară şi-au dat întâlnire la Hotelul Hefaistos din Eforie Nord (galerie foto)

ro

02 Jul, 2011 02:17 3440 Marime text

DSC05655_des.jpgÎn fiecare an, în prima sâmbătă din luna iulie, se aniversează, în întreaga lume, Ziua Internaţională a Cooperaţiei, manifestare aflată în acest an la cea de-a 89-a aniversare sub egida Aianţei Cooperatiste Internaţionale şi la a 17-a ediţie sub înaltul patronaj al ONU. Tema din acest an - "Tineretul, Viitorul întreprinderii cooperative", subliniază importanţa şi încrederea pe care mişcarea cooperatistă le alocă tinerilor. Această temă este în strânsă legătură cu proclamarea de către ONU a anului 2011 ca An Internaţional al Tineretului, care încurajează dialogul şi înţelegerea dintre generaţii, promovează idealurile de pace, libertate şi solidaritate, respectul pentru drepturile omului.

DSC05634.jpg"Acest eveniment aniversar al cooperaţiei de pretutindeni constituie şi un bun prilej de promovare în rândul opiniei publice şi al factorilor decizionali a imaginii societăţilor cooperative meşteşugăreşti şi a realizărilor obţinute de acestea în îndeplinirea indicatorilor de performanţă, crearea de noi locuri de muncă, diversificarea serviciilor, valorificarea resurselor locale în cadrul producţiei de artizanat şi meşteşuguri artistice pe piaţa internă şi internaţională, găsirea de noi parteneri europeni pentru livrarea pentru export a produselor de confecţii executate în conformitate cu normele UE de calitate", a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Cooperaţiei Meşteşugăreşti (UCECOM), Sevastiţa Grigorescu. Cele mai bune societăţi cooperatiste meşteşugăreşti au primit din partea Uniunii Naţionale a Cooperaţiei Meşteşugăreşti diplome. Dintre cele 44 de societăţi cooperatiste meşteşugăreşti, care există în judeţul Constaţa, Instal Service UCM a primt diplomă ca fiind cea mai bună în ramura contrucţiilor şi a instalaţiilor.

DSC05636.jpgUCECOM a luat fiinţă în anul 1951, fiind reorganizată în anul 2006 (în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei), având permanent, de la înfiinţare până în prezent, rolul de organizaţie de reprezentare a cooperaţiei meşteşugăreşti, la nivel naţional şi internaţional. La UCECOM sunt asociate, direct sau indirect, 545 entităţi cooperatiste (societăţi cooperative meşteşugăreşti,uniuni judeţene şi asociaţii de societăţi cooperative meşteşugăreşti), însumând un număr de circa 20.000 persoane, care sunt acționari, cât și, în mare majoritate, angajați ai acestor organizații. Activităţile cooperaţiei meşteşugăreşti se desfăşoară aproape în toate centrele urbane ale ţării, acoperind practic întreaga sferă economică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii