Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta, poarta de intrare a drogurilor in tara

ro

05 Sep, 2009 19:02 1963 Marime text

droguri.jpgPotrivit unei statistici întocmite de Poliţia Română, în perioada ianuarie - august 2009, 70 de grupări infracţionale specializate în trafic de droguri au fost destructurate de poliţiştii antidrog şi peste 400 de persoane sunt cercetate pentru astfel de infracţiuni.

Potrivit poliţiştilor,în primele opt luni ale anuluiau fost identificate 167 de grupări organizate, din care 70 de grupuri au fost destructurate de autorităţi. De asemene, în aceeaşi perioadă, au fost confiscate peste 20.000 de comprimate şi 1.400 de kilograme de droguri, dintre care 1360 kilograme droguri de mare risc (cocaină, heroină, amfetamine) şi 54 kilograme droguri de risc (cannabis, haşiş, barbiturice).

Statistica Poliţiei arată că, la nivel naţional, drogurile uşoare, cum sunt haşişul şi cannabisul, sunt cele mai consumate stupefiante, iar cocaina rămâne drogul preferat în marile oraşe.

Alarmant este faptul că românii se implică din ce în ce mai mult în traficul de droguri, ca urmare a căştigurilor mari ce se pot obţine. În statistica Poliţiei Române se menţionează că, printre cele mai importante reţele de traficanţi destructurate în 2009 se află cazul de la Constanţa. Reamintim că poliţiştii şi procurorii DIICOT au prins în flagrant patru persoane care încercau să introducă în ţară 1200 de kilograme de cocaină, ascunse în două containere cu material lemnos, venit din Brazilia. Un alt caz este cel din luna mai, când, tot prin portul Constanţa, s-a încercat introducerea în ţară a 200 de kilograme de cocaină, marfă estimată la 20.000.000 de euro. Containerul cu droguri avea ca destinatar o fundaţie din Arad, punctul terminus al traseului fiind, de fapt, Europa de Vest. Investigaţiile efectuate în acest caz a dus la arestarea a cinci persoane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 05 Sep, 2009 17:53 Care sa fie vina acestui trafic de droguri? Lipsa locurilor de munca si lipsa implicarii securitatii statului 100% ,care e singura care se poate lupta ,de la egal la egal, cu acest nou flagel,mai ales in Constanta.