Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va conduce cea mai mare unitate sanitară din judeţ? Licitaţia pentru serviciul de management SCJU se organizează în luna iunie

ro

27 May, 2011 02:26 1024 Marime text

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă organizează licitaţie pentru atribuirea contractului de „Achiziţie servicii administrative în domeniul sănătăţii"

Potrivit anunţului 295870, publicat pe 25.05.2011 în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), participanţii trebuie să-şi depună ofertele până de 3 iunie, ora 10.00, la sediul autorităţii contractante, urmând ca şedinţa de deschidere a ofertei să aibă loc în aceeaşi zi la ora 12.00. Valoarea estimată de instituţie pentru acest contract este de 500.000 de lei. Potrivit caietului de sarcini, ofertanţii trebuie să depună o declaraţie privind eligibilitatea, o declaraţie privind calitatea de participant la procedură, certificate constatatoare privind îndeplinirea obligaţiilor exigibile de plată a taxelor şi impozitelor către bugetul general consolidat şi către bugetul local, certificat constatator emis de Registrul Comerţului, certificat unic de înregistrare. De asemenea, participanţii la licitaţie trebuie să prezinte bilanţul contabil, din care să rezulte exerciţiul financiar aferent ultimilor trei ani, dar şi o declaraţie privind media cifrei de afaceri pentru ultimii trei ani, în valoare de minim 1.000.000 de lei. În cărţi pentru câştigarea licitaţie se află şi managerul interimar al SCJU Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, care are de gând să obţină un mandat definitiv în fruntea celui mai mare spital din sud-estul ţării. Acesta susţinea, acum patru luni, că cel care va câştiga concursul de management şi licitaţia va desemna o nouă echipă medicală, membrii acesteia urmând a da fiecare concurs. La respectiva licitaţie, Dănuţ Căpăţînă va participa cu societatea pe care o deţine împreună cu asociata sa, Lucica Simona Căpăţînă. La începutul lunii noiembrie 2010, în Monitorul Oficial al României se evidenţia faptul că Lucica Simona Căpăţînă şi Dănuţ Căpăţînă, asociaţi în cadrul SC Performance Profile SRL, au decis completarea obiectului de activitate al firmei lor cu următoarea menţiune: „inclusiv management în domeniul sanitar şi spitalicesc". De altfel, de aici a pornit şi controversa legată de această societate, în care avea funcţia de director general, şi de incompatibilitatea sa cu funcţia de manager al SCJU prin prisma Legii 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Decizia de numire în funcţia de director la firma sa, publicată în Monitorul Oficial pe data de 20 octombrie 2010, suna a un soi de incompatibilitate şi a fost ulterior corectată prin decizia publicată în Monitorul Oficial în 5 noiembrie, prin care renunţa la această funcţie. Potrivit datelor Monitorului Oficial, „directorul general este suspendat din funcţie pe perioada ocupării funcţiei de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii