Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mai cer poliţiştii şpagă 400 de lei şi o cumnată

ro

29 Nov, 2010 00:00 2998 Marime text
politist_-_spaga.jpgAjutorul şefului de post al Poliţiei Pantelimon, agent Marius-Aurel Herici, a fost închis pentru 20 de zile, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită, denunţat fiind de un şofer începător. Membru în "Corpul Naţional al Poliţiştilor", adjunctul din Pantelimon avea, conform ultimei declaraţii de avere completate din mai 2009, un venit anual de circa 18.000 de lei şi deţinea un BMW fabricat în 1998. Foarte interesant, surse neoficiale au precizat că, dincolo de bani, pe agent îl interesa şi o eventuală noapte petrecută în compania cumnatei denunţătorului, reproşându-i acestuia că aceasta "nu a vrut să stea frumos".

Agentul Herici, ajutorului şefului Postului de Poliţie Pantelimon, a primit mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile, emis pe numele său de judecătorii Tribunalului Constanţa. Instanţa a admis propunerea de arestare formulată împotriva agentului Herici de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care au solicitat însă arestarea omului legii pentru o perioadă de 29 de zile. Deşi mandatul a fost emis doar pentru 20 de zile, anchetatorii spun că timpul este suficient pentru a finaliza ancheta şi a întocmi rechizitoriul. Împotriva hotărârii luate sâmbătă de magistraţii Tribunalului Constanţa poliţistul a declarat recurs, acesta urmând să se judece la Curtea de Apel Constanţa.

Prins băut şi fără centură

Conform informaţiilor puse la dispoziţie de Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa al Direcţiei Generale Anticorupţie, agentul de poliţie a fost prins în flagrant delict sâmbătă, "în timp ce primea suma de 400 de lei de la un cetăţean cu titlul de mită, pentru a nu lua măsurile legale faţă de acesta pentru nerespectarea normelor privind legislaţia rutieră". Flagrantul a fost realizat după ce poliţistul a fost denunţat de un şofer începător, care le-a povestit celor de la DGA că, în perioada septembrie-octombrie 2010, a fost oprit în trafic de agentul de la Pantelimon, pentru că nu purta centura de siguranţă, iar ulterior pentru că nu purta însemnele de începător. "Agentul de poliţie nu l-a sancţionat, însă i s-a atras atenţia (nr, denunţătorului) că rămâne dator, explicându-i în ce ar fi constat sancţiunile". Nu a trecut mult, iar şoferul cu probleme a fost prins din nou de agentul Herici, în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice. Cu această ocazie, poliţistul i-a atras atenţia şoferului că "«datoria» se măreşte la o valoare proporţională cu amenzile pe care ar fi trebuit să le achite pentru contravenţiile săvârşite începând din luna septembrie".

Supărat că n-a stat cumnata

Şoferul cu belele l-a dat pe poliţist pe mâna DGA, în prezent poliţistul fiind cercetat în stare de arest pentru luare de mită. Un aspect foarte interesant este că, din interceptările convorbirilor telefonice purtate între poliţist şi denunţător, rezultă că agentul Herici avea bucurii la cumnata şoferului, omul legii reproşându-i denunţătorului că respectiva cumnată "n-a vrut să stea frumos". Conform ultimei declaraţii de avere pe care ajutorul şefului Postului de Poliţie Pantelimon a completat-o, în mai 2009, singurul bun pe care-l deţinea agentul la vremea aceea era un autoturism BMW, fabricat în 1998, având un venit anual de 18.000 de lei, ceea ce înseamnă un salariu de circa 1.500 de lei. Pe 20 martie 2009, agentul Herici s-a "scos" cu 3.500 de euro, după ce i-a vândut un autoturism unui anume Veli Muzafar. În declaraţia de interese completată în acelaşi interval, Marius-Aurel Herici a menţionat faptul că face parte din "Corpul Naţional al Poliţiştilor".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nimeni 29 Nov, 2010 17:33 Politistule...sa te vedem acum...ce-o sa faci..cand nu vei mai purta haina statului...ca asa unii ca voi...ati facut si pe altii de ras...foarte bine ti-a facut ca nu te mai saturai...bani...poftim bani :)):))
  • Activistu 29 Nov, 2010 08:57 Auzi "Corpul Naţional al Poliţiştilor" dar cind vom auzi despre civili care sa insoteasca politisti la anchete, actiuni... Sa vedeti atunci cind cum stau cu morcovu-n ... Am zis "civili" care pot fi si pensionari, someri, activisti.... Pe aceasta schema s-a mai mers pina ce s-a reabilitat MILITIA tineti minte. Dupa care a intervenit mafia politico-economico-sociala.