Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

American despăgubit cu mii de dolari de un taximetrist constănţean

ro

11 Oct, 2010 01:17 2141 Marime text
cap_4.jpgAcrezut că face afacerea vieţii transportând cu taxiul un american de labaza militară de laMihail Kogălniceanu la Constanţa, dar l-a băgat în spital şi acumtrebuie să-i plătească 31.000 de dolari spitalizarea şi 5.000 de euro,cu titlul de daune morale. Este vorba despre Florin Iorgu,taximetristulde 50 de ani, care a provocat accidentul din 2008, în urma căruiaJoshua Ryan McClanahan, un cetăţean american în vârstă de 29 de ani,angajat civil la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, a fostinternat în spital, cu răni grave.

Judecătoria Constanţa l-a găsit vinovat pe taximetrist de comitereainfracţiunii de vătămare corporalăgravă din culpă şi de infracţiuni la legea privind circulaţia pedrumurile publice. Judecătorii l-au condamnat pe Iorgu la doi ani deînchisoare pentru ambele infracţiuni, însă a contopit pedepsele şia dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul deîncercare fiind de patru ani. Totodată, Florin Iorgu a fost obligat laplata unor despăgubiri de 7.000 de lei şi 30.955 de dolari cătreMcClanahan,reprezentând contravaloarea operaţiilor şi intervenţiilor medicalesuferite de american în urma accidentului. De menţionat că baniitrebuie achitaţi de şofer împreună cu asigurătorul SC Astra SA.În ceea ce priveşte daunele morale, instanţa a hotărât că taximetristultrebuie să-i plătească despăgubiri de 5.000 de euro pasagerului pe carel-a băgat în spital, respingând restul pretenţiilorcivile ca neîntemeiate. Nu în ultimul rând, românul a fost obligat să-iplătească americanului şi avocatul, al cărui onorariu se ridică la2.800 de lei. Cheltuielile de judecată avansate de stat,ce vor trebui achitate tot de Iorgu au fost stabilite la 1.300 de lei.Sentinţa Judecătoriei Constanţa poate fi atacată de ambele părţi înapel, acesta urmând să se judece la Tribunalul Constanţa.

Taxi înfipt în copac

Accidentul în urma căruia americanul a ajuns în spital a avut loc înluna aprilie 2008,pe DN 2A, în apropierea oraşului Ovidiu. Potrivit actului de inculpare,Florin Iorgu era şoferul taxiului în care se urcase McClanahan pentru aajunge de la Mihail Kogălniceanu la Constanţa. Taxiul se deplasape DN 2A când, la intersecţia cu DJ 228 - varianta Nazarcea, Iorgu apierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a înfipt într-un copacde pe marginea şoselei. Impactul a fost atât de violentîncât Joshua McClanahan, aflat pe locul din dreapta-faţă, a fost rănitgrav şi a rămas încarcerat. A fost nevoie de intervenţia echipajelor dedescarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţiide Urgenţă Dobrogea pentru a-l scoate pe american din taxiul morţii.Din fericire, Iorgu a scăpat cu leziuni uşoare. McClanahan a fosttransportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Dobrogea, unde afost diagnosticatcu fracturi costale pe partea dreaptă şi colecţie de sânge în plămânuldrept. Pe parcursul recuperării, tânărul american a fost supus maimultor intervenţii chirurgicale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii