Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceriştii „de carton" ai Constanţei Business-ul lui Amuraş cu finul lui Cristel, pe butuci?

ro

10 Sep, 2011 01:05 2979 Marime text
04_Amuras.jpgPusă pe picioare de un consilier local din Valu lui Traian - finul unui lider underground, judecat şi el apoi pentru uz de armă în public - şi de fostul consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, firma Digital Pro Imagos SRL a mers atât de bine încât şi-a întrerupt temporar activitatea. Cu zero angajaţi şi zero profit, dar datorii totale de 16.051 de lei pentru anul 2010, societatea de publicitate şi-a solicitat întreruperea temporară a activităţii.

Pe de altă parte, unul dintre acţionarii firmei, care a fost arestat pentru uz de armă în public, iar apoi eliberat cu interdicţia de a părăsi localitatea şi pus să dea cu subsemnatul la poliţie, consilierul local din Valu lui Traian, Eldis Nasurla, a înghiţit o pastilă amară din partea magistraţilor Judecătoriei Constanţa. Completul prezidat de magistratul Cristina Radu i-a respins cererea de înlocuire a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu fără încuviinţarea organelor de anchetă cu interdicţia de a părăsi ţara, ceea ce ar fi presupus o mai mare libertate de mişcare pentru finul renumitului Cristel, pe numele adevărat Cristian Marian Gheorghiu. Decizia instanţei este fără cale de atac. În paralel, cel de-al doilea aşa-numit acţionar cheie al firmei, Amuraş Tănase, nu este nici el străin de Judecătoria Constanţa, dar nici de Tribunal, ieri desfăşurându-se un nou termen în procesul său de divorţ, în urma contestaţiei fostei sale soţii, depusă împotriva soluţiei iniţiale a instanţei. Una peste alta, însă, afacerea deschisă de Nasurla cu Amuraş Tănase, fostul consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pare să fi fost una mai degrabă păguboasă pentru investitori. La nici măcar un an de la înfiinţare, firma Digital Pro Imagos SRL a depus cerere la Oficiul Registrului Comerţului pentru a i se aproba întreruperea temporară a desfăşurării activităţii.

Bilanţ negru pentru 2010

Solicitarea a fost aprobată, iar în prezent firma figurează în actele oficiale cu întrerupere de activitate. Societatea Digital Pro Imagos SRL a fost înfiinţată pe data de 19 ianuarie 2010, fondatorii fiind Amuraş Tănase, Eldis Nasurla, Manuel Adrian Cîndea, Cristian Ghena şi Eugen Răzvan Paşcovici. Sediul social a fost declarat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 58A, din comuna Valu lui Traian, iar obiectul principal de activitate era reprezentat de „activităţi ale agenţiilor de publicitate". Totuşi, la mai bine de un an şi jumătate de la înfiinţare, bilanţul pentru anul 2010, departe de a fi încununarea unui succes în lumea business-urilor, relevă o situaţie mai degrabă tristă. Cifră de afaceri zero, profit zero, număr mediu de salariaţi zero. În timp ce datoriile totale se ridică la 16.051 de lei, adică peste 160 de milioane de lei vechi, veniturile totale sunt de 64 de lei. Profitul brut zero, pierderea brută, 5.157 de lei. Cu alte cuvinte, afacerea este departe de a sta pe roze. În paralel, nici cei care au pus-o pe picioare nu par să o ducă prea bine. În timp ce Eldis Nasurla trebuie să se prezinte, vrând - nevrând, la Judecătoria Constanţa, să asiste la procesul penal care i s-a deschis pentru uz de armă în public şi ultraj contra bunelor moravuri, Amuraş Tănase a trecut deja de Judecătorie şi a ajuns la Tribunal, unde magistraţii judecă apelul introdus de fosta sa soţie, Ramona Gabriela Tănase, împotriva deciziei primei instanţe, favorabilă lui Amuraş. Dar, pentru că nici Nasurla, dar nici Amuraş nu`s de colo, amândoi au alte afaceri dezvoltate în paralel. În afară de cooperarea cu fostul consilier al lui Nicuşor Constantinescu, Eldis Nasurla mai figurează şi în Global Dys SRL, societate care are sediul declarat la aceeaşi adresă cu firma lui Amuraş şi care în 2010 nu s-a descurcat mult mai bine faţă de aceasta. La rândul său, Amuraş Tănase mai figurează în Magic Apiary, deschisă împreună cu fosta soţie, Steel Street şi Total Romedica. Niciuna din afaceri nu pare să fie foarte prosperă, ultima fiind relativ recent înfiinţată, în octombrie 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii