Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratori de 19 si 21 de ani, acuzatii de prejudicii de milioane de lei

ro

14 Jan, 2010 02:39 3226 Marime text
cap_6.jpgLa cei 19 ani pe care îi are, administratorul SC Algepa Contrans SRL Constanţa trebuie să răspundă acuzaţiilor formulate de comisarii Gărzii Financiare Constanţa, potrivit cărora societatea pe care o administrează ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat de 6.000.000 de lei.

Cristian Radu, directorul coordonator al Gărzii Financiare Constanţa, a declarat că verificările efectuate la Algepa Contrans au relevat faptul că s-au vândut cereale către diverşi clienţi, în valoare totală de 20.145.072 de lei. „Având în vedere că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, neexistând posibilitatea verificării înregistrării operaţiunilor în evidenţa financiar-contabilă, s-a prezumat că prejudiciul produs bugetului de stat este în sumă totală de 6.000.000 de lei", a spus Radu. În acest caz, pe numele firmei s-a întocmit sesizare penală, aceasta fiind transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Conform datelor oficiale, SC Algepa Contrans a fost înfiinţată în anul 2006, obiectul de activitate fiind reprezentat de „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale". Capitalul social al firmei este de 200 de lei, iar unic asociat şi, totodată, administrator al Algepa Contrans este Tudor Marian Feciuc, de 19 ani, din Botoşani. În anul 2008, cu trei angajaţi, firma a reuşit să realizeze un profit brut de 26.897 de lei, având o cifră de afaceri de 5.799.316 de lei.

Profit zero

Pe de altă parte, în 2007, firma a avut un singur angajat, profitul şi cifra de afaceri fiind zero. În 2006, chiar dacă profitul a fost zero, iar numărul angajaţilor a fost 1, cifra de afaceri a firmei a fost de 46.673 de lei. Tudor Marian Feciuc, actualul administrator al societăţii, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere. Pe de altă parte, Alexandru Săpunaru, fost administrator al Algepa Contrans, a precizat că s-a retras din firmă în vara anului trecut, însă a susţinut că, la momentul la care era administrator, firma funcţiona la sediul social declarat. „Au fost atunci controale de la Garda Financiară, dar totul era în regulă", a precizat Alexandru Săpunaru. Verificările Gărzii Financiare au scos la iveală nereguli şi la SC Rapimizo SRL Constanţa, societatea fiind administrată de o tânără de 21 de ani. Conform declaraţiilor lui Cristian Radu, nici Rapimizo nu funcţionează la sediul social declarat, astfel că nu s-a putut verifica evidenţa financiar-contabilă. Comisarii au stabilit că firma ar fi comercializat către o societate din Brăila cereale în valoare de 10.101.486 de lei, veniturile obţinute nefiind înregistrate în evidenţa financiar-contabilă şi nu au fost declarate la organele teritoriale fiscale. Prejudiciul produs de Rapimizo a fost estimat la suma de 4.500.000 de lei. Şi în acest caz, pe numele firmei a fost întocmiă o sesizare penală ce a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Potrivit datelor oficiale, SC Rapimizo SRL Constanţa are un capital social de 200 de lei, iar obiectul de activitate este „comerţ cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat". Asociat unic şi administrator al firmei este Alina-Genoveva Constantin, de 21 de ani, din Constanţa. Înfiinţată în anul 2008, firma nu a depus încă bilanţul pe acest an.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii